fbpx

8 tips voor een betere nachtrust

Door: De redactie

Het geheim van goed slapen zit ‘m voor een groot deel in het goed afsluiten van de dag. Probeer deze acht tips eens en je slaapt als een roos: 

1. Lees een boek voor het slapen

Experts zijn het erover eens dat succesvolle mensen vaak nog even een boek openslaan voordat ze gaan slapen. Bill Gates en Barack Obama lezen minstens een half uur voordat ze gaan slapen.

2. Stel duidelijke grenzen voor jezelf in de avond

Neem jezelf voor dat je na een bepaalde tijd niet meer bereikbaar bent voor werk. Door de focus van je werk af te houden, geef je jezelf wat rust. Je gunt jezelf wat ruimte voor je eigen invulling. Zo kun je jezelf weer opladen voor een nieuwe dag.

3. Maak een to-do list

Alle dingen die nog gedaan moeten worden, spoken maar door je hoofd. Door alles op te schrijven, creëer je voor jezelf een overzicht in alle chaos en geef je jezelf dus rust tijdens het slapen: alles staat op de lijst. Check.

4. Pak zoveel mogelijk je slaap

Probeer er ook achter te komen welke dingen jouw slaap verhinderen, zoals apparatuur, en houd deze op afstand. Kijk of je een juist dag-/nachtritme voor jezelf kan vinden. Zo voel je je elke dag opnieuw uitgerust.

5. Verwijder alle mogelijke afleiding uit je omgeving

Te lang naar een scherm kijken voor het slapengaan, heeft verschillende negatieve gevolgen voor hersenen en lichaam.

6. Probeer een slaapritueel voor jezelf te ontwikkelen

Zo pak je je moment om te ontstressen en word je zen. Een goede nachtrust is het resultaat.

7. Start een hygiëneritueel

Een hygiëneritueel geeft jezelf een psychologisch signaal dat je jezelf klaarmaakt om naar bed te gaan. Denk aan tandenpoetsen, het wassen van je gezicht, het insmeren van je gezicht met een crème of een lekker badje.

8. Ga je dag na door middel van een (positief) dagboek

Zo kun je reflecteren hoe de dag was en kun je leerpuntjes meenemen naar morgen. Focus je op de goede punten van de dag en vier deze. Zo kom je in positieve sferen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief