fbpx

6 redenen waarom je beter kan gaan slapen zonder telefoon

Een smartphone is tegenwoordig niet meer weg te denken, ook de slaapkamer moet er aan geloven. 5 op de 10 gebruikers geven aan dat ze een leeg en verloren gevoel hebben zonder telefoon. Hoe fijn een smartphone ook kan zijn, er zijn een hoop redenen waarom je je telefoon uit de slaapkamer zou moeten bannen.

1. Beter seksleven.

Het is erg verleidelijk om naar je telefoon te grijpen als je in je bed ligt. Toch zorgt technologie ervoor dat je je minder bewust bent van je omgeving en dus ook van je bedpartner. De hoeveelheid en vooral de kwaliteit van je seksleven gaat behoorlijk naar beneden. Het wegleggen van je telefoon kan dus voor meer passie in de slaapkamer zorgen.

2. Geen eindeloze surfuurtjes meer.

Voor het slapengaan nog ‘even’ kijken op Facebook of Instagram, voor je het weet bekijk je in de nacht de gekste kattenfilmpjes en refresh je je Facebook al voor de 20e keer. Onderzoekers van het NASA Ames Research Center onderzochten dit fenomeen. Uit dit onderzoek is gebleken dat deze drang om online verbonden te zijn invloed heeft op je biologische klok. De steeds veranderende bedtijden door het ‘online’ zijn zorgt ervoor dat je steeds later de drang hebt om te slapen.

3. Ontspanning.

Het slapen met een smartphone naast je kussen is erg gebruikelijk voor veel mensen, toch beweren deskundigen dat dit invloed heeft op je gevoel van stress en ontspanning. Mensen die hun telefoon voor het slapengaan ver wegleggen zouden duidelijk ontspannender zijn dan mensen die dit niet doen.

4. Langer slapen als je niet op telefoon zit.

Onbewust ben je langer op je telefoon bezig dan je denkt, ook is dit het geval voordat je gaat slapen. Als je deze minuten of misschien wel uren aan slapen zou besteden, slaap je elke nacht een stuk langer! Verder zou het volgens experts goed zijn om minimaal 30 minuten voordat je gaat slapen je telefoon weg te leggen, hierdoor geef je je hersenen rust en slaap je uiteindelijk beter.

5. Je valt makkelijker in slaap.

Het blauwe licht van de smartphone, het typen op je telefoon of het lezen van een vervelende mail… Dit alles zorgt ervoor dat je moeilijk in slaapt komt. Je hersenen staan nog steeds op scherp als jij uiteindelijk besluit te gaan slapen. Je telefoon buiten de slaapkamer houden heeft dus ook invloed op de snelheid van het in slaap komen.

6. Meer tijd voor andere activiteiten.

Al weken heb je een goed boek op je nachtkastje liggen, toch word je elke keer getrokken naar de berichten die op je telefoon verschijnen. Uiteindelijk is het al te laat om te beginnen met je boek. De gemiddelde smartphonegebruiker zit meer dan 3 uur per dag op de telefoon, een groot percentage hiervan is voor het slapengaan. Geen telefoon bij de hand zorgt voor veel meer tijd over voor het lezen van een boek of andere activiteiten die geen invloed hebben op je biologische klok!

 WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF