fbpx

Dankbaarheid voor een fijne nachtrust

Zondagavond en nog steeds aan het bijkomen van het weekend? Dan is het tijd om lekker naar bed te gaan en even bij te tanken. En met dit trucje val je met een goed gevoel in slaap! Wat doet dankbaarheid uitspreken met je nachtrust?

Als je de zondagavond goed afsluit, ben je weer klaar voor een nieuwe week. En het mooie is dat het trucje maar een paar minuten duurt!

Dankbaarheidsdagboek

Het moment voordat je gaat slapen is het ideale tijdstip om even stil te staan bij wat je hebt gedaan die dag. En dan zijn er eigenlijk stiekem best veel positieve dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. Schrijf de dingen op waar je die dag zelf een glimlach van krijgt. Hoe klein het ook mag zijn, bijvoorbeeld een heerlijk kopje koffie, dat overheerlijke diner of de kus van je geliefde.

Humeur

Volgens wetenschappers kan het opschrijven van minimaal drie dankbare positieve dingen ervoor zorgen dat je de dag positief afsluit. Je hersenen zullen zich daardoor op het positieve focussen en daarom minder energie stoppen in ‘onnodige’ negatieve gedachten. En hoe zwaar een dag soms is, er valt altijd wel iets positiefs uit te halen, zoals het zonnetje dat even opkwam.

De wet van aantrekkingskracht

Heb jij al eens gehoord van de wet van aantrekkingskracht? Je dankbaarheid opschrijven voor het slapen gaan heeft hier ook mee van doen.

Alles in het universum is trilling, daar zijn alle wetenschappers het inmiddels over eens. Deze trilling is natuurkundig meetbaar. En er is een wet van resonantie. Dat wil zeggen, dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Dit heeft natuurlijk betrekking op muziek, maar ook op mensen. Mensen bestaan uit cellen en atomen. Deze bestaan uit energie. Wanneer jij dus op een positieve trilling zit, trek jij ook positieve dingen aan. Hier kun je je gedachten toe zetten. Ze zeggen niet voor niets dat ‘the mind is powerful‘. Ben je geïnteresseerd in de wet van aantrekkingskracht? Er zijn enorm veel video’s op YouTube over te vinden onder ‘The Law of Attraction’ (Engelse benaming) en ook zijn er enorm veel boeken over geschreven.

Als je het lastig vindt om je gedachten op voornamelijk positieve dingen te focussen, helpt dankbaarheid daar dus bij. Wanneer je je dankbaarheid uitspreekt op opschrijft komen jouw vibratielevels op een positieve trilling terecht en trek je dus automatisch positieve dingen aan. Deze positieve dingen kan jij overigens zelf bepalen, door daarnaast ook nog affirmaties op te schrijven!

Ook interessantWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF