fbpx

Your Meal Planners Dagmenu: lekker een dagje thuis. Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Is een veelgestelde vraag. Soms ben je gewoon inspiratieloos en dan zou je inderdaad buiten de deur kunnen ontbijten, lunchen of dineren. Maar tafelen met vrienden of familie in jouw knusse en warme huis is oh zo fijn. Die huiselijke sfeer… daar kan niks tegenop. Gelukkig delen Rosa en Lucy iedere zondag een heerlijk dagmenu met heel Nederland. En vandaag delen zij er één voor een lekker dagje thuis. Dus Lucy en Rosa, wat eten we vandaag?

1. Ontbijt: salad for breakfast? Oh yes!

Deze salade wil je echt als ontbijt! Of als lunch, post workout of misschien wel als tussendoortje. Eigenlijk kun je dit overheerlijke en voedzame maaltje op elk moment van de dag eten.

Dit heb je nodig

  • Banaan – 1, in plakjes
  • Blauwe bessen – 50 gram
  • Mandarijnen – 1 grote of 2 kleine, gepeld en in partjes
  • Avocado – 1/2, in plakjes
  • Pindakaas of andere notenpasta – 1 eetlepel
  • Optioneel: 1 eetlepel chiazaad of hennepzaad

Zo maak je het in een mum van tijd!

  1. Snijd al het fruit in de gewenste grootte en leg op een diep bord.
  2. Serveer met een eetlepel pindakaas en eventueel wat chiazaadjes of hennepzaad.

avocado

Het leven van boerenmeisjes

Rosa: ‘Als zussen ben ik samen met Lucy opgegroeid in hetzelfde huis dat staat op het platteland in Almere. We woonden in een kwekerij in de grootste Vinex stad (een nieuwe stad gebouwd aan een oude stad) van Nederland. Meestal hadden we het daar erg naar ons zin. Echt geweldig! We hadden twee pony’s, honden, katten en kippen. Echte boerenmeisjes dus. Of boerentrien zoals ik op de middelbare school gek genoeg werd genoemd.’

Behoefte aan rust en op zoek naar je eigen woonwensen

Rosa: ‘Jarenlang heb ik geleefd op het platteland waar geen enkele bus reed. ‘Waarom moet ik nou 20 minuten lang fietsen om op school te komen? En dan regent het nog ook.’ Op mijn negentiende jaar besloot ik dus om naar het hart van Amsterdam te verhuizen. Daar waar het altijd leeft… daar waar je overal kunt komen met de fiets. Nouja, buiten de ring natuurlijk. Maar goed, ik woonde in ieder geval in Amsterdam!

Ik heb daar negen jaar gewoond en gek genoeg heb ik nooit mijn plekje kunnen vinden. Er waren zo onwijs veel prikkels waar ik totaal niet mee om kon gaan. Ik kwam dus nooit tot rust. Maar, er is een maar… ik kwam tot de ontdekking dat onrust gewoon in mijn lichaam zit. Echt tot rust komen staat dus niet in mijn woordenboek.’

Toen ik mijn vriend ontmoette en zijn huis zag dacht ik: zo wil ik wonen!

‘Het is een oud huis in Utrecht met een tuin en vlakbij de stad. Ook niet onbelangrijk, die vriend is zelf ook best leuk. Een jaar later trok ik bij hem in. Zo snel kan het gaan. En dat was de beste keuze ooit! Eindelijk heb ik mijn eigen plekje gevonden. Ons huis dient tegenwoordig ook als Your Meal Planners Office & Kitchen. Hier proberen we onze recepten uit. We koken en werken samen en maken mooie food-foto’s. De ene week werken we bij mij in Utrecht en de andere week bij Lucy in Haarlem. Goed geregeld, vind je ook niet…!’

Lucy: ‘We kunnen wel concluderen dat wonen buiten Amsterdam voor ons beiden erg goed uitpakt. We leven buiten de stad en dat zorgt voor meer rust. En ja Roos, natuurlijk zit de onrust in onszelf, maar ik heb zo een vermoeden dat we iets meer rust hebben door de omgeving waar we ons helemaal op ons gemak voelen. En juist die rust zorgt ook voor de lekkerste gerechten!’

2. Lunch: herfstsalade met gegrilde peer en geitenkaas

Lucy: ‘Geen zin in salades voor lunch nu het buiten kouder wordt? Eerlijk is eerlijk, wij neigen ook sneller naar comfort food en eten dan graag een goede boterham. Maar deze salade doet daar zeker niet voor onder. De gegrilde peer is ook heerlijk in combinatie met blauwe kaas in plaats van geitenkaas. En omdat ik in mijn ‘cashewnoten fase’ zit heb ik gekozen voor cashews, maar je kunt ook prima walnoten of amandelen toevoegen.’

Dit heb je nodig

  • Grillpan of grill apparaat
  • Peer – 1, in de lengte in stukken gesneden
  • Spinazie – 2 grote handen
  • Cherrytomaten – 125 gram, gehalveerd
  • Zongedroogde tomaten – 2 eetlepels, in reepjes
  • Olijfolie of de olie van de zongedroogde tomaten – 1 eetlepel
  • Balsamicoazijn – 1 eetlepel
  • Zachte geitenkaas of blauwe kaas – naar smaak
  • Cashewnoten – een handje

Tip: voor meer vulling kun je kikkererwten, kidneybonen of quinoa toevoegen.

Zo maak je het

  1. Verwarm eerst de grillpan (of grill apparaat). Snijd de peer in de lengte in stukken. Grill ze in de verwarmde pan (apparaat) aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Als ze zacht zijn geworden en lichtbruine strepen krijgen zijn ze klaar.
  2. Meng de spinazie, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, olijfolie en balsamicoazijn in een diep bord of een kom.
  3. Garneer de salade met de gegrilde peer, cashewnoten en geitenkaas. Breng op smaak met peper en zout en klaar is je salade!

Geen tijd? Skip het grillen en voeg een rijpe peer in stukjes toe, ook lekker!

vegetarische gerechten

3. Diner: romige eenpanspasta met pompoen

Een van onze favoriete maaltijden tijdens het herfstseizoen is toch wel deze romige pasta met pompoen. Het is onwijs gezond en de romige smaak zorgt voor een heerlijk comfort gevoel. nog een voordeel: je maakt de pasta in een pan waardoor je veel minder vuile vaat hebt!

Dit heb je nodig

  • Keukenmachine of staafmixer
  • (Volkoren)pasta – 200 gram
  • Groentebouillon – 1 liter (1 blokje of 1 eetlepel groentebouillon poeder)
  • Verse pompoenblokjes – 400 gram
  • Ui – 1, fijngesneden
  • Knoflook – 2 tenen, geperst
  • Gemalen nootmuskaat – 1 theelepel
  • Rozemarijn – 1 theelepel
  • Harissa – 1 theelepel
  • Tahin of 100% pindakaas – 2 eetlepels
  • Sap van een halve limoen
  • Zout en peper – naar smaak

Zo maak je het

  1. Maak van de pompoenblokjes puree door deze in de keukenmachine te mengen met de Tahin.
  2. Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Zet een hapjespan met een scheutje olijfolie op het vuur. Fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg nu de kruiden en Harissa toe en roer nog even goed door.
  3. Zet het vuur laag en voeg de pompoenpuree toe. Meng met de ui en knoflook. Voeg nu het sap van de limoen toe en breng de puree op smaak met peper en zout.
  4. Tot slot voeg je de pasta en de bouillon toe aan de puree. Begin met een halve liter bouillon en roer dan eerst de pasta en puree door. Voeg nu nog 250 ml toe en roer nogmaals. Zet het vuur iets hoger en breng aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 12-14 minuten gaar.
  5. Wordt je gerecht te droog en is de pasta nog niet gaar? Voeg dan de overige 250 ml (beetje bij beetje) toe aan de pasta.

pastagerechten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke week zonder gedoe gezond en gevarieerd eten? Het eerste weekmenu krijg je gratis in jouw mailbox.inschrijven

 

 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF