fbpx

Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… 5 x biologische horecaplekken in het groen

Cappuccino, taartje erbij – en ach, waarom ook niet lekker blijven hangen voor de lunch? Nu je toch zo vorstelijk in het groen zit. Een fijne hotspot in de natuur is goud waard – en helemaal win-win is het als het eten op je bord niet alleen lekker, maar ook nog eens biologisch is.

Daarom zetten we met liefde vijf heerlijke horecaplekken voor je op een rij, waar je niet alleen wil blijven wonen, maar waarvan je ook nog eens zeker weet dat je goed en puur biologisch eten voorgeschoteld krijgt. Dat wordt nog lastig kiezen.

1. Proeflokaal De Serre

In het mooie, groene ‘s-Graveland, vlak tegen de grens met Hilversum, vind je Land en Boschzigt – de oudste biologisch-dynamische tuinderij van Nederland. Naast een tuinderij, een natuurvoedingswinkel, een zorgboerderij, en een moestuin waar je je eigen oogstaandeel kunt kopen, vind je hier ook het fantastische ‘kas-’restaurant Proeflokaal De Serre. Daar waar ooit de kippen tevreden hun eitjes legden en de haan de nieuwe dag aankondigde, vind je nu een gezellige plek waar je dagelijks terecht kunt voor overheerlijke taart, koffie, een vruchtensap of een lekkere lunch. Helemaal fantastisch is het in de zomer als je plaatsneemt op het zonnige terras met uitzicht over de tuinderij. De kans dat je je ietwat lui gaat voelen is aanwezig: de kroppen sla worden nog net niet recht voor je neus de grond uitgetrokken.

Openingstijden van woensdag t/m zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 11.00 tot 17.00 uur. In januari en februari gesloten.

2. Picknickers

Oké, misschien zijn niet álle producten bij Picknickers biologisch, maar het overgrote deel wel. Hoe dan ook is alles wat je hier op het (goddelijke) menu vindt, met veel liefde voor mens en natuur in elkaar gezet. De koks van Picknickers koken uitsluitend met ingrediënten met een verhaal, van lokale leveranciers en met pure smaken, dus dan weet je dat je goed, en meestal biologisch is. Goed zitten doe je hier sowieso. Niet alleen figuurlijk, maar ook letterlijk. Picknickers is namelijk gelegen op een schitterende locatie aan het Friese Sneekermeer. Uitzicht over het water en omringd door de natuur – en dan ook nog eens fantastisch eten op je bord. Een betere plek om te onthaasten is er niet.

Openingstijden: april t/m sept: woensdag t/m zondag 10.00 – 21.00 uur – januari t/m maart: vrijdag t/m zondag 11.00 – 21.00 uur

LRYGDIII Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… 5 x biologische horecaplekken in het groen

3. Op Hodenpijl

Word je heel enthousiast van het idee dat er in Nederland een plek bestaat waar gezond en lekker eten, natuur, cultuur, kunst, gezondheid en welzijn bij elkaar komen? Dan is Op Hodenpijl, vlakbij Delft, een plek die je zeker eens moet bezoeken. In vier gebouwen en twee tuinen is het ontdekken, ontmoeten en ontwikkelen wat de klok slaat. Maar jij kwam natuurlijk ook voor dat biologische eten. Dat vind je in het restaurant dat alleen maar gerechten serveert gemaakt met producten uit eigen tuin, eigen kas of stal. Wat dacht je bijvoorbeeld van een moestuinsalade met biologische groenten uit eigen tuin? Precies. Snel die kant op voor een lekkere lunch, een uitgebreid diner, of een relaxte zondag, waarop je besteld van een aangepaste kaart met als specialiteit: de zondagproeverij.

Openingstijden: dinsdag & donderdag van 10.00 tot 17.00 uur – woensdag, vrijdag & zaterdag van 10.00 tot de laatste gast vertrokken is – zondag van 10.00 tot 17.00 uur. diner: wo, vrij & za 17.30 tot 20.30 uur – lunch: di t/m za 12.00 tot 15.30 uur – lunch: zo 12.00 tot 16.30 uur.

4. Buitenplaats Plantage 

Buitenplaats Plantage noemt zichzelf een horecaspot waar je je meteen thuisvoelt en eerlijk: daar is geen letter aan gelogen. De eigenaren van de fantastische tent vlakbij Haarlem, vragen zich op hun website hardop af of een restaurant net zoveel geluk als (gast-)vrijheid kan bieden? Zij geloven van wel, en wij weten het zeker. Bij Buitenplaats Plantage voed je je lichaam met (h)eerlijke brandstof en is het niet lastig een versnellinkje terug te schakelen en te genieten van het ‘nu’. Eten, drinken, genieten, ontmoeten, verbinden, opladen. In de kas, op het terras, vanuit een hangmat of in het gras. Zittend, lopend, staand, of liggend. Bij Buitenplaats Plantage kan het allemaal. Wat een prachtige, relaxte plek. Wij zijn om.

Elke dag geopend.

5. Theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal

Aan de rand van het door groen omgeven Arnhem, vind je het prachtige landgoed Mariëndaal, met daar weer op Hoeve Klein Mariëndaal. Kinderen, jongeren, volwassenen en senioren helpen hier mee in de tuinderij, het groenonderhoud van de wijk, dierverzorging, de bloementuin en… de Theeschenkerij. Hoewel eigenlijk de hele hoeve een dikke tip is omdat allerlei mensen hier hun plek vinden, elkaar ontmoeten, groeien, en met elkaar werken, zijn we helemaal dol op de Theeschenkerij. In de mooie monumentale boerderij kun je terecht voor koffie, (uiteraard) thee, huisgemaakte taartjes en koek, wijn, bier, borrelhappen en een heerlijke lunch. Op het terras kijk je niet alleen uit over het landgoed en de bloementuin, af en toe hupt er ook nog eens een kip of konijn voorbij. Dat wat je op je bord voorgeschoteld krijgt, komt vaak uit eigen tuin – en is veelal gemaakt van biologische producten. Zouden we nog bijna de high tea vergeten. Dat kan er ook.

Openingstijden: Gedurende de officiële zomertijd: woensdag t/m vrijdag 10.00 – 16.00 uur – zaterdag 11.00 – 17.00 uur – zondag 10.00 – 18.00 uur. Gedurende de officiële wintertijd: woensdag t/m vrijdag 10.00 – 16.00 uur – zaterdag 12.00 – 16.00 uur – zondag 11.00 – 17.00 uur

 

Hoeve Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is… 5 x biologische horecaplekken in het groenWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF