Voorkom je ochtendhumeur

6 tips om een ochtendhumeur te voorkomen

We stappen allemaal wel eens met het verkeerde been uit bed. Vaak is deze dag vanaf het begin dan al geen groot succes. Maar hier kunnen we gemakkelijk verandering in brengen. Met onderstaande tips kom jij al gauw van je ochtendhumeur af.

1. Voldoende nachtrust

Niets is vervelender dan dat je ’s avonds in je bed ligt te draaien totdat je in slaap valt. Tijd om dat probleem aan te pakken! Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je nu waarschijnlijk. Maar met deze (simpele) zeven aanpassingen in jouw slaapkamer, zal je die welverdiende nachtrust vast en zeker weer terugkrijgen.

2. Hydrateer

Het is slim om op je nachtkastje een glas water te zetten zodat je ‘s ochtends direct een slok kunt nemen. Door water te drinken komt je lichaam ‘s ochtends meteen op gang. Je darmen worden namelijk ook wakker en alles gaat weer op volle toeren draaien. Op die manier voel je je direct al frisser en help je een ochtendhumeur te voorkomen. Wat je drinkt voor je gaat slapen is ook belangrijk om op gang te komen in de ochtend. Lees hier welke dranken (en etenswaren) je moet vermijden voordat je je bed in kruipt.

3. Muziek

Met muziek kun je je emoties beïnvloeden. Muziek is namelijk het krachtigste middel om jou in een bepaalde stemming te brengen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat je je door bepaalde muziek een stuk socialer en opgewekter gaat voelen. Dit komt doordat het stofje dopamine vrijkomt. Je wordt er dus een stukje gelukkiger van. Leuke muziek kan je dag daarom een lekkere start geven. Maak je eigen Spotify lijst aan met muziek waar jij vrolijk van wordt. Deze kan zijn aangepast op je gevoel of zelfs op de seizoenen, luister hier onze favoriete herfsthits. Want zeg nou eerlijk wie wordt er niet vrolijk van een lekker nummertje.

4. Goed ontbijt

De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Ons lichaam heeft het 's nachts zonder eten moeten doen. Om goed te kunnen functioneren en presteren hebben we na het opstaan weer voedsel nodig. Zo zorgt een ontbijt ervoor dat we ons goed kunnen concentreren, zet het de darmen aan het werk en blijven we erdoor goed op gewicht. Zie hier een overheerlijk recept voor een glutenvrije ontbijttaart met rood fruit en bosbessen. Ja, je leest het goed: taart als ontbijt. Want een lekker en gezond ontbijtje hoeft zeker niet saai te zijn.

5. Wees voorbereid

Zorg dat je ‘s ochtends niet te veel hoeft na te denken. Je begint de dag namelijk met een prettig gevoel als je al veel van tevoren hebt gepland. Je voelt je dan minder warrig en gestrest. Zo heb je minder kans op een ochtendhumeur. Door dit voor jezelf helder te maken weet je waarvoor je uit bed komt en kun je direct aan de slag zodra je er klaar voor bent. Je dag heeft als het ware direct een doel. En zo bereik je je doelen makkelijker.

6. Plan iets leuks

Naast dat je je dag nuttig wilt inplannen is het ook motiverend om iets leuks voor jezelf in te plannen. Je staat met een lekker gevoel naast je bed als je weet dat je je op iets kunt verheugen vandaag. Nog iets leuks plannen voor in het najaar? Lees hier de leukste activiteiten die je ook nog eens ontspanning bieden. Zeker iets waar je je op kan verheugen voor als je wakker wordt.