fbpx

Met deze 7 aanpassingen in je slaapkamer verbeter je jouw nachtrust

Niets is vervelender dan dat je ‘s avonds in je bed ligt te draaien totdat je in slaap valt. Tijd om dat probleem aan te pakken! Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je nu waarschijnlijk. Maar met deze (simpele) zeven aanpassingen in jouw slaapkamer, zal je die welverdiende nachtrust vast en zeker weer terugkrijgen.

1. Het gebruik van de juiste kleuren

Gebruik in de slaapkamer zachte kleuren zoals luchtige pasteltinten of koele blauwtinten. Dit zijn kleuren die je helpen beter te ontspannen. De kleur blauw heeft het meest kalmerende effect op je humeur en geest. Zo kom je gemakkelijker tot rust en val je sneller in slaap. Warme kleuren zoals bruin of beige doen het ook goed in de slaapkamer. Je kunt ook een mooie foto of een mooi schilderij in je slaapkamer hangen. Zorg dat je dit beeld direct ziet wanneer je uit bed stapt.

2. Het juiste licht

We maken ons er allemaal schuldig aan door het gebruik van mobieltjes en laptops; te fel licht. Dit te felle/blauwe licht zorgt ervoor dat je lichaam niet in een slaperige stand komt. Dit geldt ook voor de verlichting die je in je slaapkamer gebruikt. Zorg voor lampen met verschillende lichtstanden. Of schaf bijvoorbeeld een klein lampje aan voor op je nachtkastje.

3. Rust in je slaapkamer

Vaak heeft onze slaapkamer meerdere functies. Denk aan alle kleren en spullen die je laat rondslingeren. Kan geen kwaad, zou je denken, maar een rommelige slaapkamer heeft effect op je nachtrust. Reinheid en orde is extreem belangrijk binnen de feng shui-cultuur. Zorg er dus voor dat je (slaap)kamer altijd schoon en opgeruimd is. In een rommelige kamer word je nu eenmaal minder lekker wakker dan in een opgeruimde kamer.

4. Verduisterende gordijnen

Melatonine, het hormoon dat ‘s avonds wordt aangemaakt, zorgt ervoor dat je slaperig wordt. Dan klinkt het heel logisch dat hoe donkerder je slaapkamer is, hoe beter je slaapt. Het is dan geen overbodige luxe om te investeren in kwalitatieve verduisterende gordijnen.

5. Beddengoed

Het juiste beddengoed doet wonderen als we het hebben over een goede nachtrust. Heb je het in de zomer vaak te warm en in de winter te koud? Dan is een donzen dekbed perfect voor jou. Donzen dekbedden nemen vocht makkelijk op en het heeft een hoge isolatiewaarde. Dit zorgt voor warmte in de winter en koelte in de zomer. Tip: het donzen dekbed van Whitecloudz.nl is een echte aanrader!

6. Luchtkwaliteit

Is het te vochtig of te droog in je kamer? Dan heeft dit effect op je nachtrust. Ga gelijk aan de slag met het ventileren van je slaapkamer. Een mooi moment hiervoor is in de ochtend. Even je raam opzetten. Tegenwoordig hebben veel huizen ventilatiesystemen die de luchtvochtigheid regelen. Ideaal!

7. Temperatuur

Niet geheel onbelangrijk; de temperatuur in je slaapkamer! De ideale temperatuur voor deze kamer is 17 graden. Zowel te warm als te koud is niet gunstig voor je nachtrust. Het is even spelen met de temperatuur. In de koude periodes kun je de verwarming aanzetten, maar zorg ervoor dat het niet te warm wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor de wat warmere periodes wanneer je het raam open doet.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF