Ja, je leest het goed: taart als ontbijt, en ook nog eens gezond! Met dit heerlijke recept van Luukskitchen start jij je dag zeker weten goed.
Gebruik voor dit recept een taartvorm van 18 cm.
De ingredienten:
Voor de bodem:
- 100 gr (glutenvrije) havermout
- 4 eetlepels kokosolie
- 3 eetlepels honing
Voor de vulling:
- 500 ml volle kwark
- 5 bio gelatineblaadjes
- 200 gram blauwe bessen
Voor de topping:
- Aardbeien, vijgen, frambozen, blauwe bessen, rode bessen of ander zomerfruit
- Munt ter decoratie
De bereidingswijze
Roer de havermout met de kokosolie en honing. Druk het plat in de taartvorm, eventueel met de achterkant van een lepel. Zet het weg in de koelkast.
Week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp uit en verwarm op laag vuur in een steelpan totdat de gelatine vloeibaar is geworden. Zet het pannetje van het vuur en laat het afkoelen.
Was de bosbessen en pureer in een keukenmachine. Roer in een bak met de kwark en gelatine tot een egaal mengsel.
Als de taartbodem 10 minuten in de koelkast heeft gestaan, verdeel je het kwarkmengsel erover. Zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast.
Snijd fruit in parten en decoreer de taart naar keuze met het fruit en de munt.
Variaties en meer
Op zoek naar meer heerlijke recepten van Luuk?
- Wat dacht je van een glutenvrij brood met walnoten en vijgen?
- Deze blauwe bessen muffins zijn ook ideaal als ontbijt of als snack tussendoor.
- Gebakken eieren met bacon en avocado op volkoren brood is voedzaam en enorm eiwitrijk. Prima start van de dag.
Eet smakeluuk!
Over Luuk
Luuk van Merwijk heeft een passie voor gezond koken en deelt via zijn blog luukskitchen.com inspirerende en gezonde recepten. Ook is Luuk te volgen op zijn Instagram-kanaal.