fbpx

Recept voor een glutenvrije ontbijttaart met bosbessenvulling en rood fruit

Foto: Luukskitchen

 Ja, je leest het goed: taart als ontbijt, en ook nog eens gezond! Met dit heerlijke recept van Luukskitchen start jij je dag zeker weten goed.  

Gebruik voor dit recept een taartvorm van 18 cm.

De ingredienten:

Voor de bodem:

  • 100 gr (glutenvrije) havermout
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels honing

Voor de vulling:

  • 500 ml volle kwark
  • 5 bio gelatineblaadjes
  • 200 gram blauwe bessen

Voor de topping:

  • Aardbeien, vijgen, frambozen, blauwe bessen, rode bessen of ander zomerfruit
  • Munt ter decoratie

De bereidingswijze

Roer de havermout met de kokosolie en honing. Druk het plat in de taartvorm, eventueel met de achterkant van een lepel. Zet het weg in de koelkast.

Week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp uit en verwarm op laag vuur in een steelpan totdat de gelatine vloeibaar is geworden. Zet het pannetje van het vuur en laat het afkoelen.

Was de bosbessen en pureer in een keukenmachine. Roer in een bak met de kwark en gelatine tot een egaal mengsel.

Als de taartbodem 10 minuten in de koelkast heeft gestaan, verdeel je het kwarkmengsel erover. Zet daarna minimaal 1 uur in de koelkast.

Snijd fruit in parten en decoreer de taart naar keuze met het fruit en de munt.

Variaties en meer

Op zoek naar meer heerlijke recepten van Luuk?

Eet smakeluuk!

Over Luuk

Luuk van Merwijk heeft een passie voor gezond koken en deelt via zijn blog luukskitchen.com inspirerende en gezonde recepten. Ook is Luuk te volgen op zijn Instagram-kanaal.

(Visited 889 times, 22 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief