fbpx

4 X dingen die je in het dagelijkse leven kunt doen om jouw gezondheid te verbeteren

Gezond oud worden. Iets waar de meeste mensen op hopen. Maar ook iets waar je tot zekere hoogte zelf invloed op kunt hebben. In dit artikel geven we je tips, van onder andere Cardioloog Janneke Wittekoek, waar jij jouw gezondheid mee kunt verbeteren, zonder dat je daar je hele leven voor om hoeft te gooien. 

1. Koffie drinken

Goed nieuws voor de koffieliefhebbers onder ons, want volgens Cardioloog Janneke Wittekoek is koffie een bron van antioxidanten die een heilzaam ontstekingsremmend effect hebben. Twee tot vier koppen per dag geeft een 10% lager effect lager risico op coronaire hartziekten en een beroerte. Maar goed om te benoemen is dat je er zeker wel mee moet oppassen. Je hoort het vaak bij iedere dokter: overal waar ‘te’ voor staat is niet goed voor je. Zo kan TEveel cafeïne ervoor zorgen dat je last krijgt van hoofdpijn, bevingen en hartkloppingen.

2. Drakenfruit eten

De roze/rode citrusvrucht heeft vele gezondheidsvoordelen. Zo zitten ze bomvol vitamines en mineralen, vezels die de spijsvertering verbeteren en antioxidanten die ontstekingen kunnen verminderen of voorkomen. Maar ook voor de gezondheid van het hart heeft drakenfruit voordelen, blijkt uit onderzoek van de American Journal Of Nutrition. Het stofje betalaïne zorgt voor een verbeterde vaatfunctie en daarmee bloeddruk.

3. Neem een huisdier

Niet alleen gezellig, zo’n viervoeter in huis, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Vooral het hebben van een hond blijkt veel goeds te doen. Zo moet je ermee aan de wandel en beweeg je dus meer op een dag, verminderen ze stress bij lichamelijk contact, wordt het risico op cardiovasculaire complicaties verlaagd, gaan ze depressies – voornamelijk bij ouderen – tegen en verbeteren ze je zelfbeeld.

4. Eet minder drop

Drop, hét Nederlandse snoepgoed. Wist je dat Nederlanders gemiddeld zo’n twee kilo drop eten per jaar? We zijn er dol op, maar wellicht is het voor sommige mensen verstandig om een stop te zetten op al dat drop. Het zorgt namelijk voor een verhoogd risico op hartritmestoornissen. Ook de bloeddruk stijgt. Drop eten zorgt er dus eigenlijk voor dat je een grotere kans hebt op een hartaanval. Dus ook bij dit product telt: snoep met mate. Tien dropjes per dag kunnen al schadelijk zijn.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF