Natuurlijk is gezond eten erg belangrijk, maar af en toe een lekker stukje taart moet ook kunnen. En dit betekent niet meteen dat je niet meer gezond eet. Heb je een feestje op de planning staan, een trouwdag, een verjaardag of wil je gewoon zomaar een taart maken? Probeer eens deze red velvet cake!
Voor 8 personen
Bereiding: 40 minuten
Oventijd: 50 minuten
Rusttijd: 2 uur
Ingrediënten red velvet cake:
- 1 vanillepeul
- 500 ml melk
- 4 eieren, gescheiden
- 150 g fijne suiker
- 1 eetlepel vloeibare rode kleurstof
- 125 g roomboter
- 115 g bloem
- 10 g ongezoet cacaopoeder
- snufje zout
- mespunt rode poederkleurstof
Glazuur:
- 300 ml slagroom
- 150 g mascarpone
- 45 g fijne suiker
Dit heb je ook nodig: 2 ronde bakvormen met een diameter van 17 cm, van siliconen of ingevet met boter en bekleed met bakpapier.
Zo maak je deze taart:
- Snijd de vanillepeul in de lengte doormidden en schraap met een mes de zaadjes eruit.
- Verwarm de melk in een pannetje met de vanillezaadjes en vanillepeul. Breng aan de kook, haal direct van het vuur en laat de smaken minstens een uur intrekken.
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eierdooiers los met de suiker tot het mengsel bleek wordt, voeg de vloeibare kleurstof toe en roer goed door. Smelt de boter en schenk deze erbij. Voeg dan de bloem, het cacaopoeder en zout toe en klop een paar minuten.
- Haal de vanillepeul uit de melk. Voeg scheutje voor scheutje de melk toe en klop tot het een glad beslag is.
- Klop de eiwitten met de poederkleurstof stijf en roer ze met een garde voorzichtig door het beslag.
- Verdeel het beslag over de twee bakvormen en strijk met een mes de bovenkant glad.
- Bak 50 minuten in de oven. Als de taarten uit de oven komen, zullen deze in het midden nog wat wiebelig zijn.
- Zet minstens 2 uur in de koelkast voor je de taartjes uit de bakvormen haalt.
- Maak ondertussen het glazuur. Klop de slagroom tot deze lobbig wordt. Voeg al kloppend de mascarpone toe. Doe de suiker erbij en klop nog 30 seconden door. Besmeer de eerste (afgekoelde) taart met de helft van het glazuur. Leg de tweede taart er bovenop en bestrijk de boven- en de zijkant met de rest van het glazuur. Dien koud op.
Tip van de chef
Versier met rode suiker (maak dit zelf door kristalsuiker en rode kleurstofpoeder in een potje te doen en dit goed te schudden) en gemengde rode vruchten.
Tekst: Magische taarten- Christelles Huet-Gomez, Uitgeverij Becht | Beeld: Magische taarten, Shutterstock