fbpx

Recept: raw lavendel brownies met dadels, pecannoten en kokos

Soms heb je zin in iets lekkers. Zo’n craving waar je gewoon aan toe moet geven. En dat hoeft niet altijd heel erg ongezond te zijn, want je kunt iets wat lekker is ook maken met gezonde ingrediënten! Wat dacht je van dit heerlijke recept van raw lavandel brownies met dadels, pecannoten en kokos van Yellowlemontreeblog.com? Eet smakelijk!

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 12 brownies

  • 250 gram medjoul dadels of andere zachte dadels, zonder pit
  • 200 gram pecannoten (walnoten kan ook)
  • 50 gram rauwe cacao
  • 50 gram gemalen kokos + wat extra om de brownies mee te bestrooien
  • 3 el honing of agavesiroop
  • 1/2 tl grofgemalen Himalaya zout (grote korrels erdoor is echt lekker)
  • 2 el water
  • 5 takjes lavendel, de bloemetjes + extra om de brownies mee te versieren

Aan de slag!

  • Doe de pecannoten in de keukenmachine en maal fijn.
  • Voeg nu de ontpitte dadels toe en maal tot het een gemengd geheel is.
  • Voeg nu de rauwe cacao, gemalen kokos, honing of agavesiroop en het Himalaya zout toe en laat draaien.
  • Doe 2 lepels water erbij zodat het geheel iets smeuïger wordt.
  • Doe op het laatste moment de lavendelbloemetjes erbij en meng nog even goed door.
  • Bekleed een brownievorm met bakpapier.
  • Schep het browniemengsel in de vorm en druk goed aan met een spatel.
  • Strijk de bovenkant glad terwijl je alles aan drukt.
  • Zet minimaal een uurtje of twee in de koelkast zodat de brownies steviger worden. 
  • Bestrooi met wat lavendelbloemetjes en geraspte kokos. Lekker met kamille lavendelthee.

Tip: je kunt de rauwe brownies in een afgesloten trommel vijf dagen in de koelkast bewaren.

Meer weten over het eten van lavendel? Maura van Yellowlemontreeg.blog.com vertelt je er alles over.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF