Trakteer jezelf op een heerlijke lunch met deze pita champignonburger, uit Wendy's voedingsschema! In slechts 20 minuten zet je een smaakvolle en voedzame maaltijd op tafel. Met een sappige champignonburger, romige avocado en knapperige salade is dit gerecht een ware smaakexplosie.
Ingrediënten
- ½ rode ui
- ½ avocado
- 1 appel
- ½ komkommer
- 5 radijsjes
- 1 krop baby romaine sla
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 champignonburger
- 1 pitabroodje, volkoren
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 theelepel chilisaus (5 ml)
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Snij de rode ui in dunne halve ringetjes en de avocado in plakjes. Snijd de appel in dunne partjes en de komkommer en radijs in dunne plakjes. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit.
- Doe de appel, komkommer en radijs in een schaaltje. Roer in een ander schaaltje de yoghurt, azijn, honing, mosterd en wat peper en zout door elkaar. Roer dit door de appel-komkommersalade.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de champignonburger in zo’n 4 minuten bruin, keer regelmatig om.
- Rooster ondertussen het pitabroodje in de broodrooster of een grillpan.
- Roer in een klein schaaltje de mayonaise, chilisaus en wat limoensap door elkaar.
- Snijd het pitabroodje open, beleg met wat slablaadjes en de champignonburger, gevolgd door de plakjes avocado, rode ui en chili-mayonaise.
- Serveer de burger op een broodje en serveer de salade en overgebleven slablaadjes er los naast.