fbpx

In gesprek met Shelly Sterk: ‘Mijn grootste geluksmomentje is op zondagochtend ontbijt op bed met mijn gezin’

Deze week zijn we in gesprek met Shelly Sterk. Ze geeft eerlijk antwoord op vragen die uiteenlopen van ontspanning tot aan een advies aan haar jongere zelf. Je kan Shelly kennen als presentatrice van de programma’s Galileo, RTL Boulevard, Expeditie Robinson en Shownieuws.

Je bent net bevallen van jullie tweede zoontje, Jess. Hoe vind je rust in je drukke leven?

‘Zodra het kan pak ik mijn rustmomentjes. Als de kleintjes op bed liggen, ga ik lang en uitgebreid douchen; echt mijn ontspanningsmomentje van de dag. Ook vind ik massages heel ontspannen en rustgevend. Eens in de zoveel tijd boek ik dan een massage om een uurtje even puur te ontspannen en even helemaal niks te hoeven doen.’

Als je tijd samen hebt met je gezin, wat doen jullie dan het liefste?

‘We spelen heel veel spelletjes en wandelen heel graag. Zo hebben we – voordat Jess geboren was – met onze oudste zoon Jake een speeltuinentocht gedaan. Hij mocht vijf speeltuinen uitzoeken. We hebben daar lekker gespeeld, in de zon gezeten en een bak koffie gedronken. Op woensdagmiddag bak ik ook altijd pannenkoeken als Jake uit school komt. Dit is echt een familietraditie van ons.’

Wat is jouw grootste geluksmomentje?

‘Op zondagochtend vraagt Jake altijd aan mijn man Mark of hij chocolade croissantjes of iets anders lekkers wil halen. Jake en ik sturen hem er dan op uit naar de Franse bakker om de hoek, soms zelfs door weer en wind. Als hij terug is, liggen we met z’n allen in het grote bed; Jess in de cosleeper naast ons en Jake in het midden. We eten dan met zijn viertjes een ontbijtje in bed. Dit is voor mij echt geluk en heel erg genieten.’

Wat is jouw guilty pleasure?

‘Een spannende crimeserie kijken met daarbij een grote bak ijs en een warme brownie. Hier kan je me echt elke avond blij mee maken. Het allerliefst kijk ik alleen maar naar crime films of series met heel veel ijs of chocolade.’

Welk advies had je je jongere zelf willen geven?

‘Maak het jezelf niet te moeilijk en wees niet zo streng voor jezelf. Ik ben hier nog steeds niet zo goed in. Maar iedereen doet zijn best en meer dan je best kan je niet doen.’

Vrouwen kunnen vaak veel van elkaar leren. Heb je een beautytip voor andere vrouwen?

‘Als ik mascara op heb gedaan, ga ik met een lauwwarme föhn eronder. Je wimpers gaan dan mooi omhoog staan en dan blijven ze ook de hele dag zo mooi zitten. Misschien een beetje raar, maar het werkt wel heel goed.’

Je bent nu nog met verlof, maar heb je alweer leuke plannen in het vooruitzicht?

‘Zodra ik aan de slag kan, zie ik wel wat er aan komt. Daar heb ik weer heel veel zin. Het is natuurlijk heerlijk om bij de baby te zijn, maar ik vind werken ook hartstikke leuk. Ik ben mijn eigen online producties aan het maken met mooie merken erbij, wat ik heel leuk vind. Als er tv-programma’s voorbij komen, lijkt me dat ook leuk. Maar plannen of doelen heb ik nog niet echt. Voor nu ben ik nog even lekker met verlof en geniet ik van de baby en mijn gezin.’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF