Braive Mental Health Weekender

Stichting Braive organiseert de Braive Mental Health Weekender voor jongeren om mentale gezondheid bespreekbaar te maken

Jongeren van nu hebben te maken met nieuwe uitdagingen. Ze ervaren stress door onrealistische verwachtingen, de druk van sociale media en het gebrek aan fysiek contact. Maar liefst 1 op de 5 jongeren heeft last van mentale problemen voor hun 25e levensjaar. In het onderwijs is er al jarenlang aandacht voor de lichamelijke opvoeding, maar er is nog maar weinig aandacht voor de mentale opvoeding. Stichting Braive organiseert daarom de Braive Mental Health Weekender voor jongeren. 

Stichting Braive zet zich in voor deze jongeren. Door jonge mensen de kennis en tools aan te reiken om een gezonde levensstijl te creëren en mentale problemen te voorkomen. Door middel van interactieve programma’s wordt mentale gezondheid bespreekbaar gemaakt.

Praktische oefeningen en tools

Tijdens de Braive Mental Health Weekender werk je onder begeleiding van professionele trainers aan meer zelfvertrouwen en verbinding. Tijdens dit weekend leer je om te gaan met aspecten die invloed kunnen hebben op je mentale gezondheid zoals: stress, emoties en sociale media. Aan de hand van inspiratiesessies, masterclasses over mentale gezondheid, praktische oefeningen en workshops krijg je de tools om lekkerder in je vel te zitten. Na deze mental health bootcamp sta je sterker in je schoenen.

Aanmelden doe je zo

In de weekenden van 1 en 2 mei en 8 en 9 mei wordt de Braive Mental Health Weekender gehouden voor jongeren van 15 tot 23 jaar. Dit gebeurt in de A’DAM toren in Amsterdam. Zowel voor de zaterdag als voor de zondag is er een educatief en inspirerend programma opgesteld van 10:00 tot 18:00 uur. De eerste twee weekenden van mei zijn kosteloos omdat het een pilot betreft. Voor de Mental Health Weekenders die volgen liggen de kosten op €500,-. Aanmelden kan door een mail te sturen met je naam, telefoonnummer en je motivatie waarom je mee wilt doen naar: hello@braive.one . Vraag goedkeuring aan je ouders wanneer je nog geen 18 jaar bent en stuur ook hun contactgegevens mee.

Lees ook eens:

De grootste valkuilen van HSP'ers in de liefde

10 vooroordelen over autisme die niet kloppen

25 tips om productief om te gaan met kritiek