fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik vind het steeds moeilijker om mezelf rust te gunnen’

Na maandenlang trainen voor een kwart triatlon gooit Hannelore het de komende tijd over een hele andere boeg… ‘Fun, fabulous February’! Het afvallen gaat minder snel dan verwacht en dat komt waarschijnlijk door stress. Dus is het tijd voor ontspanning! In de vlog zie je dat ze het sport-regime eerst niet los durfde te laten, maar in haar blog lees je dat ze haar mening bijstelde dankzij een weekendje keihard klussen én een roze glittermuur.

Glitters, sushi en chillen

Wil je fit worden én jezelf en anderen blij maken? Ga dan eens een kamer helemaal restylen. Oude meubels uit elkaar halen, de trap af sjouwen, nieuwe meubels naar boven sjouwen en vervolgens urenlang samen puzzelen met de handleiding. Plank vasthouden terwijl manlief een schroef erin boort, samen die zware spiegeldeur in de rails hangen, wiebelend op de trap dat ene stukje behang boven in de hoek terugduwen….

Wow! Ik heb zelden zoveel spierpijn gehad als afgelopen weekend, toen we begonnen met het herinrichten van de kamers van onze kinderen. Zelfs met hulp blijkt dat een pittige klus te zijn en het einde is nog lang niet in zicht. Dat wordt dus een paar weekenden buffelen, maar dat is prima, want het is zo leuk om te doen! Sowieso zijn die blije kindersnoetjes natuurlijk reden genoeg om je dagenlang in het zweet te werken. Beste beloning ooit! Het is ook een fijn idee dat anderen nog plezier hebben van jouw ‘oude’ meubels en je het nieuwe spul voor ‘lekker weinig’ zelf ook tweedehands op de kop hebt weten te tikken. En je bespaart op een sportschoolabonnement (mocht je daar straks weer naar binnen kunnen), want werkelijk álle spiergroepen komen aan de beurt…

Zo liep ik de eerste dag 26 verdiepingen, zoals je in de vlog kunt zien. Niet gewoon, maar mét zware planken en zelfs enorme spiegeldeuren, voetje voor voetje en secuur balancerend. Ik was even ballerina, turnster, bodybuilder en Bob de Bouwer in één.

Helemaal kapot was ik na het weekend, maar ook heel blij. Want behalve dus die blije kids, was deze mama ook flink opgeknapt! In de eerste plaats werd ik onevenredig blij van die glittermuren bij mijn jongste dochter. Zo weet ik nu zeker dat ik mijn hele huis vol met glitterbehang wil hebben! Want ik word zo blij van al die glitters, maar echt! (Nu alleen nog even mijn man overtuigen dat we meer glitters nodig hebben…) Maar, eigenlijk nog belangrijker, het was ook lekker om (in mijn hoofd) even niet zo te lopen malen en piekeren, maar iets máken. Iets doen met mijn handen, verstand op nul en go with the flow. Samen met mijn man en andere lieve mensen.

Sjongejonge, ik klink nu misschien een beetje zweverig, maar het klussen was oprecht een welkome afwisseling, vergeleken met de afgelopen maanden. Want stukje bij beetje is er steeds meer stress ingeslopen en werd de druk steeds hoger. Maak je geen zorgen hoor, het gaat goed met me. Alleen lukt het niet meer zo goed om te ontspannen en vind ik het steeds moeilijker om mezelf rust te gunnen. En dat heeft mijn lijf wel nodig, aangezien dat de enige verklaring lijkt te kunnen zijn waarom het afvallen is gestagneerd. Vanwege de zware trainingen die nog komen, is het echt beter voor mijn knieën om wat minder kilootjes mee te zeulen. Mijn ene knie is al een paar weken overbelast en misschien geldt dat voor de rest van mijn lijf ook een beetje.

Na overleg met mijn coaches Mike en Kelby heb ik besloten om het de rest van de maand over een andere boeg te gooien. Niet meer van alles ‘moeten’, maar alleen ‘willen’ en ‘mogen’. Niet helemaal losgaan natuurlijk, maar gewoon iets losser. Wat dieper ademhalen en ruimte creëren. Even wat gas terug en pas op de plaats, om daarna hopelijk weer te kunnen knallen. Geen bloed, zweet en tranen, maar roze glitters, sushi en chillen. Fun, fabulous February!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF