fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Hoe zou mijn leven eruit zien als ik was getrouwd met Arie Boomsma?’

Stel nou dat Hannelore was getrouwd met Arie Boomsma. Hoe zou haar leven er dan uit zien? Ze was er zo maar even over aan het fantaseren geraakt… Momenteel traint Hannelore natuurlijk voor een kwart Olympische triatlon en Arie had wel wat tips voor een sportiever leven. Deze vind je in de vlog!

‘Doe mij maar mijn eigen vent, haha!’

Stel dat ik was getrouwd met Arie Boomsma… Maak je geen zorgen hoor, want ik ben al heel lang gelukkig getrouwd met de leukste en liefste man van de wereld en Arie heeft vast ook een fantastische partner, maar stel nou…

‘Schatje, haal jij even boodschappen? En vergeet je oefeningen niet!’ roept mijn Arie van achter zijn bureau. Ik zucht onhoorbaar en ga meteen op zoek naar mijn portemonnee en een paar boodschappentassen. Hup, de deur uit, des te eerder is het achter de rug. Eenmaal in de winkel probeer ik niet teveel om me heen te kijken, want ik moet weer allerlei gênante dingen doen. Juist door in je dagelijkse routine kleine sportmomenten in te bouwen word je fit, zegt Arie, dus dan moet ik dat wel doen. Telkens als ik een product pak dat laag ligt, doe ik er vijf squats achteraan. Bij producten die hoog staan, veer ik vrolijk vijf keer omhoog op mijn tenen, want dat is zo goed voor je kuiten. En slecht voor mijn ego, maar klagen is geen optie. Mijn twee boodschappenmandjes zwaai ik fanatiek heen en weer om mijn armen te trainen en zodra ik een leeg gangpad zie, maak ik zoveel mogelijk lunges achter elkaar. Ik word raar aangekeken door een andere moeder, die niks begrijpt van mijn overdreven kniebuigingen, maar ik weet zeker dat Arie het via-via te horen krijgt als ik het niet doe. Sinds ik heb gezegd dat ik weer fit wil worden, is manlief veranderd in een soort ‘drill instructor’ die met militaire rechtlijnigheid in de gaten houdt dat ik mijn sportieve doelen behaal. Hij komt met talloze goedbedoelde adviezen, want hij weet natuurlijk als geen ander hoe je fit wordt…

Soms wil ik gewoon eens samen met mijn Arie thuis op de bank zitten. Met een kleedje, een flesje wijn en wat chocolaatjes. Dat voelt echt als eeuwen geleden, samen lekker luieren. En ach, als ik eerlijk ben, was hij eigenlijk nooit zo van het op-de-bank-liggen-met-een-kleedje. Echt, die man heeft geen rust in zijn kont. In zijn goddelijke kont, dat dan weer wel, en ik ben natuurlijk ooit voor die kont gevallen. Maar langzaam begin ik in te zien dat we toch niet zo goed bij elkaar passen. Nee, ik wil eigenlijk liever een man die zegt dat ik vandaag eens even lekker niks hoef te doen. Gewoon een beetje spelen met de kinderen, beetje koken en verder niks. Maar nee, dat zit er niet meer in, nu hij zijn taak als mijn ‘very personal trainer’ zo serieus neemt. Natuurlijk ben ik daar ook ooit voor gevallen, voor dat serieuze en fanatieke in hem. Het feit dat hij echt keihard voor alles gaat waar hij in gelooft en zijn leven altijd perfect op orde heeft. Maar daardoor voel ik mij steeds vaker zo’n slap en lui varken! Dat kan ik natuurlijk niet zeggen, want hij denkt dat hij met een fris, sportief en no-nonsense type getrouwd is, in plaats van met een vrouw die liever lui dan moe is, met een chocoladeverslaving, die stiekem de auto in plaats van de fiets pakt voor de boodschappen als hij er niet is. Oei, ik ben zo bang dat de ware aard van deze mevrouw Boomsma ooit naar boven komt!

Nee, dat zou geen gelukkig huwelijk zijn. Uiteindelijk zou de (chocolade)bom toch barsten, ben ik bang, want Arie Boomsma lijkt mij een geweldige man, maar niet voor mij. Dus ik hou toch maar gewoon mijn eigen vent, haha! Hem maakt het weinig uit hoe dik of dun ik ben, als ik maar gezond, fit genoeg en gelukkig ben. Twintig kilo meer of minder maakt hem niet zoveel uit; hij houdt toch wel van me. Zegt ‘ie. Al vijfentwintig jaar mag ik van hem zijn wie ik ben, met al mijn rare fratsen en tekortkomingen. Hij schenkt af en toe een glaasje port voor mij in tijdens het Netflixen of hij laat het bad vollopen als ik net een zware training heb gehad. En hij doet de boodschappen, dus wat wil je nog meer?WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF