fbpx

Win Bibian’s boek: ‘Kut kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten!’

In juli 2017 hoort paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel dat ze voor de negende keer kanker heeft. Maar Bibian is een knokker en een optimist, met een ijzersterke wil. Haar grootste sportieve droom is dat ze op de Paralympische Spelen in maart 2018 haar olympische titel kan verdedigen. Maar eerst moet ze deze nieuwe tegenslag zien te overwinnen.

Over Bibian

Bibian Mentel (1972) begon in 1993 met snowboarden, drie jaar later deed ze al mee met de wereldtop. Bij een enkelbandblessure in 2000 werd een tumor in haar scheenbeen ontdekt. Ondanks een operatie kwam de kanker terug. Amputatie van haar onderbeen zou uitzaaiingen moeten voorkomen en haar leven redden. Ze liet zich een prothese aanmeten, waarmee ze leerde snowboarden. Op de Paralympische Spelen in Sotsji in 2014 won ze goud. Ze richtte de Mentelity Foundation op, die als doel heeft kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten te krijgen.

Haar boek

Lutske Bonsma interviewde Bibian Mentel in wat Bibian ‘de zwaarste periode in mijn leven’ noemt en schreef naar aanleiding hiervan het boek ‘Kut kanker! Door jou laat ik mijn leven niet verpesten!’

‘Veel mensen willen van Bibian weten: hoe blijf je zo positief?’ vertelt Bibians echtgenoot Edwin Spee. ‘Het is een handvat voor iedereen die met tegenslagen te maken heeft om dat ook te kunnen. We willen niet alleen in de put zitten, maar ook genieten. Voor ons is het nooit slecht weer; regent het, dan gaan we bijvoorbeeld lekker mountainbiken. Natuurlijk huilen we ook regelmatig samen. Maar we eindigen altijd weer met een lach. Dat is onze boodschap.’

WIN

Wil jij dit boek winnen? Mail dan naar winactie@wendymultimedia.nl en laat in een mooi bericht weten waarom jij kans wilt maken op dit boek.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF