fbpx

Eat Pray Love: laat je door Elizabeth Gilbert inspireren om de regie over je eigen leven te pakken

Ben jij ook zo’n fan van Elizabeth Gilbert? Dan hebben we goed nieuws. Op 29 april komt ze naar het concertgebouw in Amsterdam voor een avond vol magie. Je kan Elizabeth kennen van haar bestsellerboek Eat Pray Love.

In het concertgebouw in Amsterdam wordt een avond vol met inspiratie georganiseerd. Elizabeth Gilbert laat zien hoe we kunnen aanpakken waar we het meest van houden en hoe we onder ogen kunnen zien waar we het meest bang voor zijn. Ze bespreekt de houding, aanpak en gewoontes die we nodig hebben om ons meest creatieve leven te leiden. 

Eat Pray Love

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw zich zou kunnen wensen: een echtgenoot, huis en een succesvolle carriere. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Na de scheiding met haar man en een hevige depressie besluit ze om een jaar lang alleen op reis te gaan. In haar zoektocht naar plezier, toewijding en evenwicht bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. 

Italië staat in het teken van eten en kennismaken met la dolce vita (eat), in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen (pray) en in Indonesië  de balans tussen ernst en lichtvoetigheid – en ze ontmoet haar grote liefde in Bali (love).

Gilbert Eten bidden beminnen De Bij 09 Eat Pray Love: laat je door Elizabeth Gilbert inspireren om de regie over je eigen leven te pakken

Levenslessen

Eat Pray Love geeft je meerdere levenslessen mee. Een van die lessen is je authentieke zelf zijn, wat Elizabeth leert in haar zoektocht naar geluk. Ze heeft jarenlang een leven geleid zoals ze dacht dat van haar verwacht werd door de maatschappij. Dit maakte haar alleen maar ongelukkig. Door de regie over je eigen leven in handen te pakken, kun je helemaal jezelf zijn en doen waar jij gelukkig van wordt.

Liever een film kijken?

Ben je niet zo’n boekenwurm en kijk je liever naar een film? Ook dat kan! Het boek werd in 2010 verfilmd met Julia Roberts in de hoofdrol. Je kunt de film Eat Pray Love nu bekijken op Netflix. 

In de verfilming van het boek volgen we Liz in haar zoektocht naar plezier, toewijding en evenwicht. Ze gaat een jaar lang alleen op reis en bezoekt Italië, India en Indonesië. In Italië gaat het om eten en genieten, in India om rust en balans en in Indonesië ontmoet ze haar grote liefde.

Over Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert werd in 1969 geboren in Waterbury, Connecticut, en groeide op in een kleine kerstboomkwekerij. Later ging ze naar de universiteit van New York, waar ze overdag politicologie studeerde en ‘s nachts aan haar korte verhalen werkte. Na haar studie reisde ze een aantal jaren door het land, werkte in bars, eetgelegenheden en op ranches en verzamelde ervaringen die ze in fictie kon gebruiken. 

Deze ontdekkingen vormden uiteindelijk de basis van haar eerste boek – een verhalenbundel genaamd Pilgrims. Tijdens deze eerste jaren in New York werkte ze ook als journaliste voor Spin, GQ en The New York Times Magazine. Ze was drie keer finalist voor The National Magazine Award en een artikel dat ze schreef in GQ over haar ervaringen als barkeeper in de Lower East Side werd uiteindelijk de basis voor de film Coyote Ugly. Gilbert is echter het bekendst om haar memoires Eat Pray Love uit 2006, waarin ze haar reis alleen over de wereld beschrijft, op zoek naar troost na een moeilijke scheiding. Het boek werd een internationale bestseller en in 2010 werd Eat Pray Love verfilmd met Julia Roberts in de hoofdrol. Het boek werd zo populair dat Time Magazine Gilbert uitriep tot een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. In 2015 publiceerde ze Big Magic: Creative Living Beyond Fear – een boek dat de vreugdevolle geest van avontuur en vrijheid samenvat die Elizabeth altijd in haar werk en in haar leven heeft uitgedragen.

Bron: Concertgebouw

Enthousiast geworden voor een avond vol verwondering en vreugde? Bestel dan snel kaartjes via deze link.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF