4x van dit eten word je moe

Snap jij niet waar die vermoeidheid toch vandaan komt? Eet je gezond, slaap en beweeg je genoeg, maar blijf je moe? Misschien maak je dan één van de volgende fouten.

1. De gezonde lunch

Er zijn twee redenen waarom je lunchsalade kan zorgen voor vermoeidheid. Allereerst is het goed mogelijk dat je lichaam simpelweg wat meer nodig heeft. Als je slechts wat sla eet, is het logisch dat je snel weer honger krijgt en vermoeider wordt in de loop van de middag. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld kip, bonen of quinoa toevoegt aan je salade.

Verder heeft het vaak ook te maken met de saladedressing. De meeste dressings zitten namelijk vol suiker en hier word je moe van. Dit werkt als volgt: van suiker krijg je eerst een enorme energie-boost, maar daarna gaat je energielevel net zo hard weer naar beneden. Een goed alternatief voor een dressing vol suiker? Gebruik olijfolie en/of citroensap.

2. Moe door zuivel

Het geldt lang niet voor iedereen, maar het kan zijn dat zuivel de oorzaak van je moeheid is. Eet je gezond, maar ben je wel vaak moe? Probeer zuivel dan eens te schrappen uit je voedingspatroon. Als je na een tijdje minder moe bent dan is zuivel voor jou de boosdoener.

Het is overigens nog niet helemaal duidelijk waarom mensen moe worden van zuivel. Onderzoekers weten wel dat veel mensen die klagen over vermoeidheid er minder last van hebben wanneer ze zuivel uit hun eetpatroon halen.

3. Je eet te laat

Als je lange dagen maakt dan schiet je avondeten er vaak bij in. Soms eten mensen daardoor pas vlak voordat ze naar bed gaan. Doe dit niet! Laat eten zorgt er namelijk voor dat je de dag erna last hebt van vermoeidheid.

Is het echt niet mogelijk om eerder op de avond te eten? Kies dan voor een maaltijd met veel fruit, groente en noten. Je lichaam heeft minder lang nodig om dit eten te verteren. Probeer vlees, eieren en zuivel te vermijden tijdens een late maaltijd.

4. Suiker tijdens je dieet

Volg jij een suikervrij dieet? Dan zal je lichaam extra heftig reageren op de momenten wanneer je wel suiker eet of drinkt. Je lichaam is simpelweg niet gewend aan deze impulsen en moet daardoor meer moeite doen om de suiker te verwerken. Het resultaat? Je bent sneller moe én valt minder snel af.

Het is natuurlijk niet nodig om jezelf nu alle lekkers te onthouden, maar bereid je wel voor op de vermoeidheid die kan volgen. Wist je dat je makkelijk meer dieetfouten maakt? Behoed je hiervoor!

Extra tip: ijzer en vitamine B kunnen voor een instant energiegevoel zorgen. Zorg dus dat je deze aan je eetpatroon toevoegt en je hebt minder snel last van vermoeidheid.

Bron: Huffington Post