fbpx

Tips en tricks voor fijner en duurzamer scheren

Scheren is voor veel vrouwen niet de meeste favoriete bezigheid. Maar we willen natuurlijk wel gladde benen wanneer we een jurkje aan hebben of rondlopen op het strand. We geven tips en tricks over welke scheermesjes vrouwen het best kunnen gebruiken en hoe je langer met een mesje doet. Zo krijg je benen die gezien mogen worden!

Hoe kies je het juiste scheermesje?

Voor welk scheermesje jij moet gaan voor een zo glad mogelijk resultaat, hangt onder andere af van jouw type huid. Er zijn veel verschillende scheermesjes in de winkel verkrijgbaar, die lang niet allemaal voor elk huidtype geschikt zijn. Let op de volgende punten wanneer je van plan bent een nieuw scheermes te kopen:

Heb je een gevoelige huid?

Kies dan voor een wegwerpscheermesje óf eentje speciaal voor de gevoelige huid. Het voordeel van een wegwerpscheermesje is dat je elke keer een nieuwe pakt en er dus geen vuilresten van de vorige scheerbeurt in het mesje kunnen zitten. Ook zijn de bladen altijd scherp. Maar: elke keer je mesje weggooien is natuurlijk niet zo duurzaam.

Gelukkig zijn er ook speciale sensitive scheersystemen. Deze beschikken bijvoorbeeld over een lubraband en strips met hydraterende bestanddelen. Deze scheermesjes kun je vaak meerdere keren gebruiken voordat je het opzetstukje moet vervangen.

Ook is het goed om op het aantal blades te letten, meer mesjes zorgen namelijk voor een gladder en minder geïrriteerd resultaat.

Heb je een normale huid?

Heb je een probleemloze huid, dan kun je ook voor een iets minder uitgebreide variant gaan. Maar toch geldt ook hier: kijk goed welk mesje je koopt. Meer bladen zorgen namelijk voor een gladder resultaat, doordat ze in één haal meer haartjes meenemen. Ook zijn er bijvoorbeeld mesjes die jouw huid tijdens het scheren hydrateren wat ervoor zorgt dat hij gezond en stralend wordt.

Zo onderhoud je jouw scheermes

Scheermesjes zijn niet goedkoop, helemaal niet als je er eentje wilt van goede kwaliteit. Handig dus als je hem zo lang mogelijk kunt gebruiken en niet om de haverklap hoeft te vervangen. Bespaar op dure scheermesjes door beter onderhoud.

Dit doe je door tijdens het scheren regelmatig de haartjes en het overtollige scheerschuim af te spoelen. Zo voorkom je verstopping. Bovendien kunnen bacteriën zich er dan ook niet in gaan nestelen en ophopen. Spoel na iedere scheerbeurt het scheermes extra grondig af om de achterblijvende haartjes, dode huidcellen en zeepresten te verwijderen.

Nadat je al het vuil uit het mesje hebt verwijderd, droog je hem voorzichtig af. Niet met je handdoek (zo beschadig je de mesjes) maar voorzichtig met keukenrol of wc-papier. Je voorkomt hiermee dat het gaat roesten wat infecties kan veroorzaken.

Wat ook wonderen doet: je scheermesje eens per week een azijn- of puur alcoholbadje geven. Je krijgt ‘m zo heel grondig schoon waardoor de gebruiksduur langer wordt.

Als laatste heeft het goed opbergen van het scheermes een positief effect op de levensduur hiervan. Leg hem bijvoorbeeld in een doosje, een afgesloten kastje of lade. Op deze manier blijft hij vrij van stof en andere ronddwarrelende bacteriën. Ook voorkom je dat je hem laat vallen waardoor de mesjes beschadigd kunnen raken.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF