fbpx

In 5 stappen naar een gezonde en stralende huid!

Om je huid zo lang mogelijk gezond en vitaal te houden, is een goede dagelijkse verzorging van essentieel belang. En zeg nou zelf, jezelf in de watten leggen met een goede verzorging is toch heerlijk? Zo’n ritueel bestaat vaak uit een aantal stappen, waardoor je je huid ook daadwerkelijk ziet verbeteren. Volg deze 5 stappen en je huid gaat weer stralen!

Stap 1: een goede reiniging is de basis voor een gezonde huid

Jouw huid heeft dagelijks te lijden onder de luchtvervuiling. Alle stoffen en uitlaatgassen komen op je huid terecht, dus ‘s ochtends en ‘s avonds reinigen is een pré. Ook make-up resten die niet grondig zijn verwijderd, kunnen hun sporen op je huid achterlaten en op den duur een doffe teint veroorzaken. Je gezicht wassen met het juiste product is dé truc. Door je huid hydrofiel te reinigen met een cleansing oil op basis van natuurlijke oliën, laat je geen vettig laagje achter op je huid. Hydrofiel houdt in dat de olie met water vermengbaar is zonder te schuimen, waardoor de natuurlijke huidbarrière intact blijft en de huid niet uitdroogt.

Stap 2: zuiver voor een extra schone huid

Voor zowel extra dieptereiniging als zuivering van de huid kun je een kleimasker gebruiken: het ideale ‘detox-masker’. Dit masker haalt overtollige talgafscheiding weg en heeft tevens een verzachtende en kalmerende werking, waardoor je jouw huid op een milde wijze ontgift. Dit kleimasker is geschikt voor de onzuivere of vettere huid, maar vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen wordt ook een gevoelige of zelfs geïrriteerde huid weer rustig. In tegenstelling tot andere kleimaskers wordt het cleansing clay masker niet hard. Dus na het aanbrengen, inwerken en verwijderen van het masker (het hoeft echt niet langer dan 5 minuten te duren), voelt de huid zacht en comfortabel aan en ziet het er egaler uit. Zo kom jij stralend, fris en zuiver voor de dag!

Stap 3: optimale hydratatie

Je huid heeft dagelijks behoefte aan voeding, vocht en herstel. Vergeet daarom niet om je huid dagelijks goed te herstellen en te voeden, nog voordat je de deur uitgaat. Je gaat tenslotte ook niet zonder kleding de deur uit, toch? Voor de verbetering van je huid zijn onder meer vocht, huideigen vitamines en de juiste voedingsstoffen erg belangrijk. Wanneer je een vochtherstellende gezichtsspray gebruikt, wordt de dorst van zelfs de meest vochtarme huid direct gelest. Zo’n vochtherstellende gezichtsspray (met bijv. aloë vera) zorgt ervoor dat je huid goed gehydrateerd is. Een vochtarme huid is niet goed in staat om vetten te binden, maar wanneer je een vochtregulerende spray gebruikt, zal je huid een crème veel beter opnemen.

Stap 4: voeding zonder stress

Nadat je huid optimaal gehydrateerd is, wordt het tijd om je huid de voeding te geven die zij verdient. Gebruik een crème waarin voldoende huid-verbeterende werkstoffen zijn verwerkt en die gedurende de dag voor voldoende bescherming zorgen. Pak niet zomaar een pot crème uit een schap, maar laat eerst de huid meten door een huidcoach. Zij kan je precies vertellen waar jouw huid behoefte aan heeft. Is deze te vet of juist te vochtarm? En welke ingrediënten zijn het meest geschikt voor jouw huid en het resultaat dat je wilt behalen? Laat je adviseren om een miskoop te voorkomen.

Stap 5: ter afsluiting

Je huid staat de hele dag bloot aan allerlei invloeden van buitenaf. Wanneer de zon schijnt is het goed een crème met SPF ter bescherming van je huid te gebruiken. Luchtvochtigheid, zowel hoge als lage temperaturen en wind, kunnen je huid ook sneller uitdrogen. Om de huid te beschermen tegen verlies van vocht en voedende bestanddelen kun je producten gebruiken die ervoor zorgen dat het vocht langdurig in de huid wordt vastgehouden, zonder de huid af te sluiten of te verstikken. Met deze musthaves in huidverbetering kom jij weer stralend voor de dag!

hannah Xperience

huidverbetering

Bezoek de hannah huidcoach voor een hannah Xperience: dé stap naar een gezonde en mooie huid! Tijdens de hannah Xperience trakteert de huidcoach jou op zowel een effectieve behandeling als een persoonlijk productadvies. Met als resultaat: huidverbetering! De behandeling begint met een uitgebreide huidanalyse met de Skin Analyzer. Dit apparaat meet de huidconditie op het vochtgehalte, vetgehalte en de pH-waarde. Naar aanleiding van de huidanalyse, meting en een intakegesprek start de huidcoach met de huid-verbeterende behandeling, waarbij de producten worden afgestemd op jouw huid. Dat is niet het enige, want je krijgt ook de befaamde hannah bindweefselmassage.

Wil jij een huidcoach?

logo hannah

Dat kan! Om je op weg te helpen, kun je heel makkelijk zelf de salonlocator checken om een huidcoach bij jou in de buurt te vinden.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF