fbpx

Lauri manifesteerde haar eigen retreat locatie op Ibiza

Lauri Berkhoudt woont al een aantal jaar op Ibiza. Lange tijd droomde ze ervan om een eigen plek te hebben om retreats te organiseren. Dit lukte haar op Ibiza dankzij manifesteren.

Mijn droom verwezenlijken is een samenwerking met het Universum geweest. Waar het woord werken zeker niet mag ontbreken. Ik heb veel innerlijk werk gedaan en tegelijkertijd met ontzettend veel focus aan mijn bedrijf One Day Retreat Ibiza gewerkt.

Brainstormsessie

Ik neem je mee naar het strand van Port De St Miguel, waar mijn vriend en ik plaatsnemen bij Can ToThom. Met voor ons een rij palmbomen en de groenblauwe zee. Nadat ik eerder al vluchtte naar Ibiza, vertrekken we (Jochem en Lauri) nu samen én daarvoor hebben we een solide plan nodig. Vijf minuten voor dit moment koop ik een groen schrift en een pen in de plaatselijke Spar, voor een brainstormsessie.

Hoe ziet ons droomleven eruit? Wat maakt ons gelukkig? Welke opleidingen en kwaliteiten hebben wij in ons bezit? Wat mist er op Ibiza? Wat willen wij meegegeven? Binnen het nuttigen van ons eerste drankje is het concept One Day Retreat Ibiza al in het schrift neergestreken. Om het gat te dichten tussen een yogasessie van een uur en de week retreats die hier volop aangeboden worden. Met als aanvulling de natuur, want hiken is niet alleen iets wat wij allebei graag doen: in stilte wandelen is een medicijn. We proosten, keren terug naar Nederland om daar een jaar lang aan ons bedrijf te werken. Alles doen we zelf, want daar komt mijn verleden als journalist die haar eigen websites bouwt, goed van pas.

Nieuw begin

Op 17 april, 2018 stappen we het vliegtuig in, kopen een landkaart en starten met het exploren van Ibiza. Instagram is dan nog niet zo bekend en de geheime locaties zijn ook nog echt geheim. Wanneer wij de cave ontdekken, is dit een waar hoogtepunt en niet veel later starten de eerste retraites van een dag. One Day Retreat Ibiza groeit, wij groeien en de agenda van 2020 is veel belovend. Dat daar een dikke vette streep doorheen is gekomen, daar ga ik niet teveel tijd aan wijden. Uit noodzaak spreiden Jochem en ik onze vleugels. Ik ga door met One Day Retreat Ibiza en hij klimt steeds hogerop bij Ibiza Estates. Zonder hem is het productietechnisch te zwaar om de volle dagen te draaien en dan komt een deelnemer ineens met het ingenieuze idee van de half-day retreat.

Als een komeet die inslaat, blijkt dit concept nog veel beter te werken. Een ochtend volledig ontspannen en de middag vrij naar invulling. Hoe mooi een hele dag ook is, het is inspannend voor beide partijen en door de hitte vaker niet dan wel goed te doen. Door de jaren heen groeit One Day Retreat Ibiza met mij mee. Ik volg nog drie Yoga Nidra-docentenopleidingen, word Reiki Master en lanceer in vol vertrouwen (terwijl op dat moment de codes oranje en rood als een stoplicht steeds verspringen) mijn week retreat Mariposa. Binnen een korte tijd raakt deze uitverkocht. Het is zo magisch mooi, wat er met de deelnemers gebeurt en ik leer zoveel bij. Hoe mooi zou het zijn als ik de week retreats en speciale weekenden in mijn eigen retreat huis zou kunnen organiseren?

Veren

Ik spoel weer even terug naar Port de Sant Miguel, de plek waar One Day Retreat Ibiza is ontstaan en waar ik de eerste periode woonde, voordat Jochem en ik besluiten om samen te gaan. Vanaf dat moment totdat wij het contract tekenen heb ik het gezegd: ooit heb ik hier mijn retreat huis. Tussen San Miguel en Benirras in. Wanneer dat maakte mij niet uit, ik ben het blijven herhalen. Dit was mijn grootste droom en ik vertrouwde erop dat het ging gebeuren.

Dat iets vaak sneller komt, dan wanneer je er klaar voor denkt te zijn, bewijst mijn manifestatieverhaal. Tijdens een privé-retreat met Kaj, een vriend van mij zijn we na een Yoga Nidra-sessie samen aan het filosoferen. Binnenkort krijg ik de beschikking over mijn vader zijn erfenis en ik weet wat mijn vader het slimste zou vinden: het in stenen stoppen. Ik vertel Kaj dat ik het liefste en retreat huis huur en hij zegt; waarom vraag je jouw vader niet om een teken? Als hij het ook een goed idee vindt, dan weet je dat. Hij heeft inmiddels al ontelbaar veel tekens via veren gegeven. Ik zeg ik wil veren zien, maar een gewone veer is niet genoeg: het moet wel een hele bijzondere zijn. Kaj voegt eraan toe dat deze veer voor mij neergezet dient te worden.

Specifieker kan haast niet en dat Ibiza een katalysator is, dat blijkt een uur later wanneer we samen bij Ed & Miranda een drankje doen. Nog geen uur na de vraag om ons teken, haalt Ed een veer uit een vaas en zet hem voor mijn hoofd neer. Kaj en ik kijken elkaar aan en ik vraag Ed of hij die veer vaker uit de vaas haalt. Nee, zegt hij: ik voelde dat ik dit moest doen. Waarop Miranda van My Sense Experiences, met haar heerlijke Rotterdamse tongval zegt: ‘’Maar dat is niet zo maar een veer, dat is een hele BIJZONDERE veer.’’ Van een arend uit de Amazone, met haar bloed erin verwerkt. Een groter teken kan ik niet ontvangen en precies negen maanden nadien, vindt mijn vriend het retreat huis van mijn manifestaties. Exact op de locatie die ik wilde. Precies passend bij mijn visionboard. Wanneer ik later de foto’s van Casa Colibri aan Miranda laat zien; kent ze het huis ook nog eens en is ze daar al geweest met haar veer…

Casa Colibri

Casa Colibri is vernoemd naar de spirit animal van het Noorden: de kolibrie. Deze staat voor lichtheid en rust in beweging. Het huis met zeven slaapkamers is te huur als retreat-locatie of voor bewuste vakantieverhuur.

Wanneer het huis niet verhuurd is, organiseert Lauri hier half-day retreats, cacaoceremonies en nog veel meer moois: hier vind je meer info. Voor boekingen en aanvragen: info@onedayretreatibiza.nl

Foto’s: Melody Lieftink van Soul Portraits en Denise van Visual Ibiza.

WENDY Voorjaarsspecial over de kracht van manifesteren

De nieuwe voorjaarsspecial van WENDY ligt nu in de winkel. In de special lees je veel verhalen over het manifesteren van je eigen leven en het vinden van je levenskracht. In een vierluik vertellen Maxime Meiland, Kim Kötter, Halina Reijn en de zussen Anne en Esther Vedder over hun weg naar geluk en succes. Ook waren we thuis bij Frans en Mariska Bauer in Fijnaart, voor wie het heftige tijden zijn na het herseninfarct van Mariska. Hoe ze daarmee omgaan en waar ze hun levenskracht vandaan halen vertellen ze in een uitgebreid en openhartig interview. Ook maakten we een binnenkijker in het boshuis van Charlotte Labee, geven we veel tips die kunnen helpen om in je kracht te komen en vertellen we alle ins en outs over intermittent fasting.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF