fbpx

Manifestatie-expert Christine Beijnen over de magie van manifesteren

Het duikt overal op: manifesteren als methode om je droomleven te creëren: door je doelen duidelijk uit te denken zou je ze ook sneller bereiken. Vox noemde het de nieuwe wellnesshype en volgens De Guardian doen ‘alle coole mensen tegenwoordig aan manifesteren.’ Christine Beijnen is manifestatie-expert en legt uit hoe het werkt. 20 januari start haar negendaagse instagramcursus over manifesteren waar je via de link onderaan dit artikel aan kunt meedoen.

Bekruipt je soms het gevoel dat het leven jóu leeft, in plaats van andersom? Dat je wel anders zou willen – een leukere baan, meer rust en balans, eindelijk je grote liefde tegen het lijf lopen – maar hoor je steeds dat stemmetje in je hoofd dat zegt dat het je toch nooit gaat lukken? 

Hoe graag je ook wilt, je kunt niet alles sturen. Toch heb je zelf meer invloed op je leven dan je denkt. Kijk maar naar mij. Tot zo’n vier jaar geleden zat ik ‘vast’ in een baan die me niet gelukkig maakte. En als ik heel eerlijk ben: mijn privéleven kon ook wel een duwtje in de goede richting gebruiken. 

Fijne flow

Toen ik in aanraking kwam met manifesteren, veranderde alles. Voordat ik mijn practice met manifesteren begon, was ik hartstikke onzeker, had ik lichamelijke kwalen en stond ik doodsangsten uit als ik voor een groep moest spreken. Nu is mijn leven in een fijne flow beland. Ik heb vertrouwen in mezelf, ervaar overvloed en manifesteer de ene na de andere bizarre mogelijkheid. Afgelopen najaar sprak ik via Instagram Live moeiteloos en relaxed voor honderden kijkers. Omdat ik van binnen veranderd ben, is mijn energie verhoogd. En op die nieuwe energetische frequentie lacht het leven me toe. Dat klinkt misschien als spirituele woo-woo, maar is ‘gewoon’ wetenschappelijk te verklaren. 

Iedereen manifesteert altijd

Zelfs als je geen idee hebt wat manifesteren is, doe je het al. Heel erg versimpeld betekent manifesteren dat je je realiteit creëert met je gedachten. Je trekt aan wat jij denkt dat je waard bent. Dus als jij gelooft dat je weinig of niets waard bent, komt er geen overvloed op je pad. Dan tref je misschien keer op keer een foute man en gaat die fantastische baan telkens aan je neus voor bij. Als jij op je gebreken focust, antwoordt het universum daar namelijk op met meer gebrek. Maar als je je overtuigingen verandert, als je echt gaat geloven en voelen dat jij alles waard bent waar je van droomt, dan maak je magie mogelijk. Dan kun je – net zoals ik dat heb gedaan – je leven veranderen. Dan liggen overvloed, vrijheid en rijkdom, op wat voor manier dan ook, ineens voor het oprapen.  

Neurologische verbindingen

De waarde die jij aan jezelf toekent, is gebaseerd op je overtuigingen. Die zijn het resultaat van jarenlange conditionering door je ouders, door je omgeving, door jezelf, enzovoorts. Iedere gedachte is een neurologische verbinding. Hoe vaker je dezelfde gedachte herhaalt, hoe sterker de overtuiging, en hoe moeilijker het is om dat ingesleten neurologische pad te veranderen. Maar het kán wel. Door, steeds opnieuw, heel bewust om te gaan met je gedachten. Merk maar eens op welke negatieve dingen je denkt en zegt over jezelf en je leven. Hoor je jezelf in gedachten zeggen dat je niet goed genoeg ben? Vervang die gedachte dan, hardop of in stilte, met een positief alternatief. Als je dat maar vaak genoeg doet, verander je langzaamaan het neurologische pad en transformeer je de negatieve overtuiging in een positieve. 

Het kwantumveld

Bij manifesteren is het belangrijk dat je niet alleen dénkt als de ideale toekomstige versie van jezelf, maar dat je ook de bijbehorende emoties voelt. Het kwantumveld is een onzichtbaar veld van energie dat bestaat buiten onze tijd en ruimte. Je kunt dat veld niet waarnemen, maar alles bestaat daar nu al als een mogelijkheid. In dit kwantumveld zijn jouw gedachten de elektrische lading. Met andere woorden: je gedachten zijn de energie die je uitzendt. De emoties die je hebt, vormen de magnetische lading. Hiermee trek je vergelijkbare energie naar je toe. Alleen als je gedachten en emoties in lijn met elkaar zijn, kun je manifesteren wat jij graag wílt manifesteren. Er ontstaat dan een meetbaar elektromagnetisch veld om je lichaam dat invloed heeft op alle onderdelen van je leven. 

Samen manifesteren

Manifesteren is niet moeilijk: iedereen kan het. Maar als je weet hoe je meer invloed kunt uitoefenen op je gedachten en emoties, bijvoorbeeld door schrijven en mediteren, kun je echt met het universum samenwerken. Afgelopen najaar volgden zo’n 700 vrouwen mijn cursus ‘Abundance’ via Instagram. Stap voor stap nam ik ze mee door de basics van het manifesteren. Door met zoveel mensen samen te journalen, mediteren en intenties te zetten, was de energetische frequentie in een mum van tijd sky high. Binnen een paar weken manifesteerden deelnemers dan ook de mooiste dingen in hun leven. 

Doe mee aan de cursus Kracht van intenties 

Christine Manifestatie-expert Christine Beijnen over de magie van manifesteren

Wil jij van 2021 jouw mooiste jaar ever maken? En meer leren over manifesteren? Doe dan mee met de Intentions 2021 insta cursus waarin je in 9 dagen leert om jouw dromen in 2021 te manifesteren. De cursus start op 20 januari en eindigt met een magisch Nieuwjaarsritueel op 28 januari. Wil je meer weten over Christine of over haar cursussen? Kijk dan hier en ontdek haar cursussen voor het nieuwe jaar.

De cursus kost 49 euro.

Lees ook deze artikelen:

Waarom hoogsensitieve personen en narcisten zich vaak aangetrokken voelen tot elkaar

Wendy-expert Ruud de Goeij: ‘We maken allemaal fouten en je moet elkaar in een relatie kunnen vergeven’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF