fbpx

Dit zijn drie heerlijke najaarrecepten van Pascale Naessens

Eén voordeel van de winter: we hebben weer tijd en zin om lekker in de keuken te staan. We delen drie mooie najaarrecepten uit het nieuwe boek Ik eet zo graag 2 van WENDY’s voedingexpert Pascale Naessens.

Over Pascale

In 2010 publiceerde de Belgische Pascale haar eerste kookboek: Mijn Pure Keuken. Sindsdien publiceerde ze een reeks van kookboeken, die allemaal bestsellers werden, zoals Puur Pascale, Nog eenvoudiger en Echt Eten. Onlangs verscheen haar nieuwste boek: Ik eet zo graag 2, met meer dan tachtig low carbgerechten. Pascale is ook voedingsexpert van WENDY, haar boeken en meer recepten vind je op Wendyonline.nl

Rode biet met roomkaas en crumble van parmezaan

Ingrediënten

  • 4 of 5 bolletjes gekookte rode bieten (400 g)
  • 150 g Philadelphia
  • 2 theelepels rode currypasta

Voor de crumble:

  • 20 g koude boter
  • 3 eetlepels parmezaan (30 g)
  • 2 eetlepels amandelmeel (30 g)

Nodig: kleine ovenschaal (18 cm diameter)

Pascale Naessens

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Voeg 1 eetlepel rodebietensap (dat vrijkomt uit de verpakking) toe aan de Philadelphia en meng met peper en zout. Lepel dat in een ovenschaal. Snijd de rode bieten in kwarten en doe ze in een kommetje. Meng de rode currypasta met 2 eetlepels olijfolie en meng door de rode biet. Leg de stukken biet in de ovenschaal op de roze Philadelphia. Doe de boter, de parmezaan en het amandelmeel in een kommetje. Kneed tot een dikke crumble. Verbrokkel het deeg over de ovenschotel en zet 15 tot 20 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin kleurt.

Geroosterde aubergine met bloemkoolpuree en linzen

Ingrediënten

  • 2 kleine dikke aubergines
  • Kleine bloemkool
  • 50 g droge donkere linzen
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel witte miso
  • 3 knoflookteentjes scheut kokosmelk
  • 8 zwarte gefermenteerde knoflookteentjes geroosterde sesamzaadjes (afwerking)
Pascale Naessens

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking. Snijd de aubergines in dikke plakken en leg ze op een ovenplaat, bekleed met bakpapier. Smeer ze goed in met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 30 minuten in de oven. Snijd de bloemkool in kleine stukken en doe ze in een pan, samen met de gepelde knoflookteentjes. Giet er een flinke scheut olijfolie bij en een flinke scheut water. Doe een deksel op de pan en kook gaar. Giet het water af (als dat er nog is) en pureer met de tahin, miso, peper en zout. Giet er een beetje kokosmelk bij om een smeuïge dikke puree te krijgen. Schik een plakje aubergine op de borden en smeer er de bloemkoolpuree op. Strooi er linzen over, leg er weer een plakje aubergine op en ga zo verder. Eindig met de linzen. Werk af met sesamzaadjes en leg wat zwarte knoflookteentjes op de borden.

Pannenkoekjes met sesamzaadjes en gebakken bessen

Ingrediënten

Voor een 5-tal pannenkoekjes:

  • 1 grote, rijpe banaan
  • 2 grote eieren
  • 3 grote eetlepels havermout
  • 20 g sesamzaadjes
  • 250 g blauwe bessen
Pascale Naessens

Bereiding

Snijd de banaan in stukjes en doe ze in een hakmolentje, samen met de eieren en de havermout. Mix tot je een dik deeg krijgt. Het deeg zou iets dikker moeten zijn dan een klassiek pannenkoekenbeslag. Kruid met een heel klein beetje zout. Giet 2, hooguit 3 eetlepels deeg per pannenkoekje in de pan. Strooi meteen wat sesamzaadjes op het nog vochtige deeg en schik er wat bessen in. Bak twee tot drie pannenkoekjes tegelijk op een matig vuur en zet het deksel op de pan. Pas als de bovenkant droog is, kun je ze voorzichtig omdraaien. Aan die andere kant hoeven ze niet zo lang te bakken. Leg ze op een bord. Werk zo het volledige deeg op. Heb je nog bessen over, bak die dan mee in de laatste bakronde. Serveer meteen en verdeel de (eventueel) overgebleven gebakken bessen over de pannenkoekjes.

Dit artikel komt uit de herfstspecial van 2022. Benieuwd naar meer artikel uit deze special? Bestel deze dan hier.



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF