fbpx

Goed nieuws: door dit eten leef je langer

Langer leven door de juiste dingen te eten. Klinkt fantastisch, toch? Vandaag delen we drie etenswaren die je helpen langer én gezonder te leven.

Allereerst is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Straks weet je welke voedingswaren je het beste in huis kunt halen en vanaf dan is het een eitje.

1. Volkoren pasta

Het eten van meer vezels kan een beroerte voorkomen en toevallig zit volkoren pasta vol met vezels. Wanneer je slechts zeven gram extra vezels per dag eet, verklein je de kans op een beroerte met wel 7% per dag. Hiernaast is volkoren pasta ontzettend goed voor je hart!

2. Avocado

Deze favoriet komt steeds maar weer terugkomen en dat is natuurlijk niet voor niets. Uit onderzoek blijkt dat je vetpercentage kan dalen door het eten van avocado. Dit is vrij bijzonder, want er zitten veel (goede) vetten in avocado’s. Dit bewijst meteen dat vetvrije diëten niet altijd goed voor je zijn. Kies voor onverzadigde vetten in plaats van verzadigde vetten!

Avocado’s zijn niet alleen goed om vet te verliezen, maar zorgen er ook voor dat je langer vol zit en minder snel weer iets eet. Ten slotte zorgt de avocado er voor dat je bloedsuikerspiegel minder snel stijgt en dit heeft een positief effect op de vetopslag.

3. Walnoten

Uit onderzoek is gebleken dat walnoten je geheugen een boost kunnen geven. Dit komt doordat walnoten vol zitten met antioxidanten en omega 3-vetzuren. Uit de studie blijkt dat mensen die gemiddeld meer walnoten eten meer dingen onthouden. Ook kunnen ze informatie langer onthouden en sneller terughalen.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF