fbpx

Lili en Howick, wij leven met jullie mee

Voor Lili (12) en Howick (13) is Nederland al hun thuis, maar toch moeten ze nu weg… Als je je thuis voelt in een land, waarbij je de taal kent, vrienden hebt en er al zo goed als je hele leven woont, dan is het onmenselijk om weggestuurd te worden. Zo denken wij er in ieder geval over. Ook lieten verschillende bekende Nederlanders hun mening over deze situatie horen. 

Stress

Moeder Armina raakte in paniek toen ze via de neuroloog hoorde dat haar kinderen (Lili en Howick) het posttraumatische stresssyndroom (PTSS) hebben. ‘De stress is zo groot dat ik bang ben dat mijn kinderen instorten als dit zo doorgaat. In Armenië zullen zij nog meer stress krijgen,’ schreef de moeder.

Ondergedoken?

De kinderen waren drie dagen ondergedoken om te voorkomen dat ze worden uitgezet. Volgens Lili is dit verhaal helemaal niet waar.  Ze plaatste een bericht op haar Instagram, waarbij ze zegt dat ze bij een vriendin was en dat het fake nieuws was.

https://www.instagram.com/p/BnT0yisgTLt/?utm_source=ig_web_copy_link

Onzeker

De kinderen zijn natuurlijk bang. Wat staat hun nu allemaal te wachten? ‘Je wordt ook gewoon gek van de onzekerheid. Je zit alleen maar af te wachten en je weet niet wat er kan gebeuren,’ vertelt Howick. Volgens de kinderen is de terugkeer niet goed geregeld! ‘We hopen dat het uiteindelijk goed komt,’ zegt Lili.

Wat vind jij van deze situatie? Laat het achter in de comments onder het bericht op onze Facebookpagina. 



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF