fbpx

Wendy over het Doneercadeau voor haar zoektocht naar genezing

Het Doneercadeau is bedacht door Wendy Wagenaar. Ze is ongeneeslijk ziek verklaard en ging haar opties – buiten de reguliere opties – opzoeken. De prognose laten uitkomen is niet haar plan. Ze bedacht haar eigen plan en is haar eigen zoektocht gestart. Veel behandelingen in deze zoektocht zijn voor eigen rekening. En ook daar bedacht ze een plan voor; het Doneercadeau. Via deze weg vraagt ze aandacht en een bijdrage voor haar zoektocht en de donateur ontvangt een dank-je-wel in de vorm van een sieraad.

Hoe vind je het bestaan van al deze behandelingen?

‘Tegenwoordig lees ik alles wat los en vastzit over het onderwerp kanker. Maar ook in de breedheid van het ziekteproces. Stap voor stap leer ik er steeds meer over. Ik blijf op zoek gaan naar mogelijkheden. Die zijn er namelijk genoeg. Tot nu toe geeft het mij zeker een rem op mijn kankercellen.’

In de blogs op Wendyonline waren er aardig wat pieken en dalen. Hoe gaat het nu?

‘In het najaar van 2019 deed ik immuuntherapie in Duitsland. De tijd na deze immuuntherapie was best onrustig. Niet alle kankercellen waren weg. Ik begrijp nu dat dat te hoopvol is geweest. Daardoor kwam er na verloop van tijd weer groei van tumoren. Dat maakte wel dat ik opnieuw ging zoeken. Met meer vasthoudendheid om een nieuwe mogelijkheid te vinden. Zoeken naar een oplossing. Begin van dit jaar was niet mijn leukste periode. Uiteindelijk maakte het wel, dat ik dieper en verder ging zoeken. Het gaf mij opnieuw hoop. Het einde van 2019 is dus een stuk beter dan het begin. Ik hoop dit lang door te zetten.’

Wat ben je in jouw zoektocht tegengekomen?

‘Ik ben veel lotgenoten gaan volgen, met name in Amerika. En ik ben testimonials gaan kijken van mensen die op een bijzondere, complementaire manier zijn genezen. Zo vond ik begon dit jaar een lotgenote Julie. Ik kopieer nog steeds behandelingen in Europa, die zij in Amerika heeft gevolgd. En dat doe ik in fasen, want aan alle behandelingen, buiten de reguliere behandelingen, hangt een prijskaartje. Met Julie gaat het nog steeds goed. Dat maakt dat ik met haar lijstje van behandelingen doorga.’

En dat wil je via het Doneercadeau bereiken. Hoe ben je op het idee gekomen?

‘In de periode dat ik ziek ben, heb ik al een paar keer een mooie armband gekregen. Deze sieraden zijn mij heel erg dierbaar. Het herinnert mij aan diegene of aan een moment. Daarnaast ben ik zelf wel het type van het kopen van iets voor het goede doel. Vroeger deed ik dat in oktober met de armband voor borstkanker. En er zijn tal van andere voorbeelden waarbij een doel door iets tastbaars te verkopen, wordt gesteund. Ik liep al heel lang met het idee om dit samen te verbinden. Ik hoop dat mensen met het Doneercadeau goed willen doen. En met de decembermaand voor de deur hoop ik dat ze het kunnen inzetten om iemand iets tastbaars te geven met een boodschap. Een soort win-win. Ze weten waar hun donatie blijft en kunnen mijn blogs lezen om te zien hoe mijn zoektocht verder gaat.’

Heb je nog iets speciaals met kerst met betrekking tot het doneercadeau?

‘Ik had voor mezelf gouden oorbelletjes gemaakt met een geluksklavertje erin. Die werd door mijn omgeving zo goed ontvangen, dat ik besloten heb me daar voor de rest van 2019 op te richten. Ik had daarvoor alleen armbanden als Doneercadeau. Mijn omgeving wilde oorbellen. Dus ik hoop de rest van Nederland ook. Deze kerst: oorbellen als Doneercadeau. En natuurlijk ook nog armbanden.

oorbellen doneercadeau

Kan je wat meer vertellen over het geluksklavertje in jouw Doneercadeau?

‘Nadat ik de diagnose kanker kreeg, voelde ik mij geen gelukkig mens. Maar na al die boosheid, verdriet en angst is er toch wel iets wat steeds terugkomt. Dat ik wel gelukkig ben. Met mijn familie en vrienden om mij heen. Met onvoorwaardelijke hulp uit onverwachte hoek. En daarmee doel ik onder andere op Marlies. Iemand van vroeger die met #ikplukgeluk een heel mooi gedichtje voor het Doneercadeau schreef.’

‘Ook Wendyonline biedt een platform zodat ik ook met meer lotgenoten in contact kom. Ik ben op zoek naar genezing, maar net als velen ook op zoek naar geluk. Geluk maakt mogelijkheden. Daarom vond ik dat heel passend. Ik gun iedereen wat geluk en liefde in het leven. Het klavertje heeft ook een hartje erin verwerkt. Het was voor mij vanzelfsprekend om met zoiets als symbool te gaan werken. Voor mij klopt het Doneercadeau helemaal.’

Kun je alleen via het Doneercadeau doneren?

‘Mensen mogen ook een donatie doen zonder Doneercadeau. Graag zelfs. Ondanks dat ik graag iets terug doe is dat natuurlijk ook zeer welkom. Zo startte een vriend van mij een kerstactie om aandacht te vragen voor het financiële plaatje van mijn zoektocht. In beide gevallen is het doel hetzelfde. Ik wil verder om te genezen. Het Doneercadeau bestaat, omdat ik als persoon graag iets terug doen. Ik ben graag bezig en maak met alle liefde een sieraad als een dank-je-wel. Mensen mogen zelf kiezen wat ze willen.’

Je houdt jouw zoektocht bij op grenzeloosgenezen.nl, ga je ook grenzeloos genezen?

‘Ik ben het wel van plan. En dat is eigenlijk ook wat ik mijn kinderen vertel. Ze hebben me gelijk in het begin gevraagd of ik dood zou gaan. Ik heb ze verteld, dat ik het niet van plan ben. Dat ik het alleen niet kan beloven. Maar wie kan dat wel? Dat houd ik me zelf ook voor. Niemand kan in de toekomst kijken. Ik heb met mezelf dus afgesproken om er alleen alles aan te doen om hier te mogen blijven.’

Blijf je verdergaan met het Doneercadeau?

‘Zelf heb ik nog genoeg ideeën om het Doneercadeau nog meer als een verbindmiddel te laten werken tussen hoop en mogelijkheden voor mensen. De onbekendheid van behandelingen in het buitenland en het daarbij behorende financiële plaatje is vaak wat (zieke) mensen tegenhoudt. Probeer je eens in te denken als dat geen drempel is? Dan zouden toch veel meer mensen op zoek gaan naar hoe ze zelf kunnen bijdragen om hun ziekte aan te pakken? Ik hoop dat het Doneercadeau in de toekomst een rol daarin kan spelen. Een nieuwe manier om iemand anders te helpen in zijn of haar zoektocht. Dat is alleen wel voor later. Ik ben nu nog te druk met mijn eigen pad in deze zoektocht.’

Wat is jouw wens voor 2020?

‘Dat ik me volledig kan focussen op het vervolgstuk van mijn zoektocht. Dat ik dus door kan met mijn behandelingen. En dat dat mogelijk is geworden door donaties en het Doneercadeau. Zodat ik tijd over heb om met niet druk te maken over de ‘hoe dan’-vraag, maar de ‘wanneer’-vraag. Daarnaast wens ik mezelf iets meer energie toe, zodat ik ook kan genieten en kan werken aan het leven dat ik leid: moeder zijn van drie kinderen en een leuke vriendin voor Bowe.

Hier lees je meer over het Doneercadeau en kan je een donatie doen.

Over Wendy

Wendy Wagenaar heeft de diagnose uitgezaaide eierstokkanker. Vanaf deze diagnose heeft ze altijd een plan gehad. En stilzitten en de prognose laten uitkomen zijn geen onderdelen van dit plan. Ze kan dit echter niet alleen. Help jij haar mee met een donatie?

Wil je meer lezen over de behandelingen en wat de kosten zijn? Klik dan hier.

https://www.instagram.com/p/B4426ukpwGf/

Lees hier meer blogs van Wendy Wagenaar.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF