fbpx

Sam vond een oplossing waardoor haar PDS klachten verminderen: ‘Soms kon ik niet eens meer lopen van de pijn’

Onderzoek na onderzoek, dat leven leidde Samantha van der Leest toen ze allerlei klachten kreeg sinds haar zestiende. Uiteindelijk kreeg ze de diagnose: Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Maar met de diagnose had ze nog geen oplossing voor haar klachten. Ondertussen heeft ze die gevonden, namelijk: gember. Daarom startte ze als founding member met een team G’nger, een bedrijf dat puur gembersap produceert. 
‘Op mijn zestiende kreeg ik ineens last van klachten die enorm leken op klachten die je krijgt bij een blindedarmontsteking. Ik kreeg last van steken en kon soms niet eens meer lopen van de pijn. Vervolgens ben ik langs mijn huisarts gegaan, waar mijn ontstekingswaardes werden gemeten. Deze bleken veel te hoog te zijn. Uiteindelijk ben ik in het ziekenhuis terecht gekomen, waar ze me aan het infuus hebben gelegd. De volgende dag stond er een echo gepland. Ook de operatie voor mijn blindedarm was al bijna gepland, het moest alleen nog even dubbel gecheckt worden. Het bleek niet om een blindedarmontsteking te gaan, dus werd ik weggestuurd met mijn klachten en hoge ontstekingswaardes.’

Onderzoek na onderzoek

‘Het ging af en aan. Elke keer als mijn klachten weer erger werden, trok ik aan de bel en werd ik getest. Er zijn verschillende testen bij mij gedaan: een lactose test, verschillende bloedtesten en een test waarbij ik plakkertjes op mijn rug kreeg. Ook probeerde ik allerlei diëten. Ik vermeed rood vlees, melkproducten, gluten en pinda’s. Je kan het zo gek niet bedenken. Ik heb alles geprobeerd. Buiten medische onderzoeken moet je uiteindelijk toch zelf ondervinden wat voor jou werkt, want elk lichaam is anders.

Na verschillende onderzoeken vertelde de dokter dat het PDS was. Voor mij voelde dat alsof ze niet wisten wat ik had en het hier maar op schoven. Ik had eigenlijk stiekem gehoopt dat het iets zou zijn, wat ik met medicatie kon oplossen. Voor PDS bestaat namelijk geen medicijn. Je blijft in onzekerheid, terwijl je klachten er nog steeds zijn.’

Wondermiddel

‘Af en toe bestelde ik een gemberdrankje bij een lunchtent. De smaak vond ik erg lekker en daarom begon ik het steeds vaker te drinken. Ik merkte dat mijn buik daar goed op reageerde. Vooral als ik een pijnaanval kreeg kalmeerde het enorm.

De gember neemt ook het opgeblazen gevoel weg, dit is ook één van mijn ergste PDS klachten. Gember heeft mijn PDS niet genezen, maar de klachten zijn heel erg verminderd. Uiteraard heb ik nog wel eens een ‘aanval’, maar vaak is dit na een dag of avond waarop ik veel dingen heb gegeten die ik normaal niet eet, of waar ik niet goed tegen kan. Dat merk ik meteen.’

Van vermindering van klachten tot founding member

‘Ik vind gember ontzettend lekker en het snijden van een gemberstronk neemt onwijs veel tijd in beslag. Samen met een team ging ik op onderzoek uit en kwam erachter dat in veel kant-en-klare gembersappen onwijs veel suiker is toegevoegd. Daar let ik uiteraard meer op in verband met mijn PDS. Dit kunnen wij beter, dacht ik. Vandaar dat wij een pure gembersap zonder toegevoegde suikers op de markt wilde brengen.

G’nger is een onwijs groot succes. Het ligt al bij Stach en Crisp in de schappen. Gezond leven is niet alleen een trend, het is noodzaak. Ik verwacht en hoop dat we in de toekomst nog veel meer sappen kunnen ontwikkelen, zodat we steeds meer mensen bewust kunnen maken van de gezondheidsvoordelen van puur gembersap.

Hoop

‘Gelukkig heb ik momenteel niet meer elke dag last van mijn PDS, dat scheelt een hoop. Maar daarvoor was het echt een onderdeel van mijn dagelijkse routine. Ik stond op en kon het eerste half uur niet lopen vanwege de krampen en pijn. Dat was enorm zwaar en vermoeiend. Ik hoop dat het natuurlijk ooit verdwijnt, maar ik denk dat mijn darmen altijd gevoelig zullen blijven. Gelukkig is G’nger daar om mijn klachten te verlichten en ik hoop dat ik daarmee nog heel veel andere mee kan helpen.’

PDS

Wil je meer lezen over G’nger, klik dan hier.

Neem een abonnement op de Wendy-specials

Nu voor € 17,50 + 2 x zonneproduct van IK Skin Perfection t.w.v. € 71,50
De Wendy-specials verschijnen vier keer per jaar, in elk seizoen 1. Wil jij ook geen nummer meer missen? Neem dan nu een jaarabonnement en ontvang 4 x de Wendy-special plus 2 zonneproducten van IK Skin Perfection t.w.v. 71,50. Je ontvangt de de Mineral SPF 30 (€ 29,90) en de Sun SPF 50 (€ 41,90) van het mooie merk IKSkin Perfection. Deze krachtige, hydraterende zonnecrèmes beschermen je deze zomer optimaal tegen de zon en zijn bovendien natuurlijk en ontwikkeld in harmonie met de natuur!
Wendy Promo artikelIK Sam vond een oplossing waardoor haar PDS klachten verminderen: 'Soms kon ik niet eens meer lopen van de pijn'
Deze actie geldt zolang de voorraad strekt, dus wees er snel bij. Ga naar wendyonline.nl/abonnementen


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF