fbpx

Giel over een bijzonder gesprek voor Kukuru

Giel Beelen schrijft elke twee weken voor wendyonline.nl een column over het spirituele pad dat hij steeds meer bewandelt. Dit keer vertelt hij over het gesprek dat hij had voor zijn kanaal Kukuru met Juno Burger. 

Ergens ben ik van mening dat wij mensen allemaal hoogsensitief zijn. We hebben het alleen niet allemaal zo goed ontwikkeld, zijn ons niet bewust van de signalen die we krijgen en vooral hoe we daar mee omgaan.
We kennen allemaal het gevoel dat we een ruimte inlopen waar net een ruzie is geweest en dat het daar dan niet fijn voelt, je kunt de lucht snijden. Of wat te denken van als je rondloopt in Auschwitz of het 9/11 memorial in New York. Je voelt gewoon de druk, de pijn en de negatieve energie. En toch is er altijd zo’n raar gevoel in je buik op het moment dat je bij iemand in de buurt bent waarvan je weet dat hij of zij de gave heeft om veel meer te zien en te voelen dan jij. Niet dat ze je pincode weten maar veel erger: ze kunnen je misschien beter lezen dan jij jezelf kunt.

Thuis opnemen
Afgelopen zomer ontmoette ik na een goed KUKURU gesprek met Tijn Touber een van zijn beste vrienden en collega’s: Juno Burger. Vooropgesteld dat het gelijk goed voelde waren zijn ogen al zo indringend. En misschien omdat ik zelf dus ergens ook wel gevoelig ben, voelde ik wel heel veel licht en energie ofzo.
Zijn naam kwam al regelmatig binnen als suggestie om hem eens als gast uit te nodigen en ik wilde het ook heel graag. Doordat in deze tijd de normale opname locatie (de ADAM Toren in Amsterdam) gesloten is, ben ik de gesprekken maar gewoon zonder publiek bij mij thuis gaan opnemen. Mijn eettafel en omgeving zijn de afgelopen weken dus eigenlijk meer een soort televisiestudio geworden. Het heeft als voordeel dat ik niet meer de hele tijd hoef op te bouwen en af te breken. En natuurlijk ook dat ik lekker veilig grounded thuis ben. Het moment was aangebroken om Juno uit te nodigen. En ik voelde gelijk een klik.

De dag voor de opname las ik tijdens het inlezen dat hij ook zogenaamde energetische reinigingen in ruimtes doet. Nu moet ik je vertellen dat ik in het centrum van Haarlem woon in een oud pand waar op de gevel staat dat het ‘een meisjes gesticht’ is geweest. Uiteraard maken mijn vrienden daar regelmatig grappen over. En tuurlijk heb ik me wel eens afgevraagd wat er allemaal in mijn appartement van dat enorme gesticht gebeurd zou kunnen zijn. Maar het heeft me ook nooit onrustig gemaakt. Dus de vraag is dan ook weer een beetje: wil je het wel weten?

Intens
Ik besloot toch om Juno vantevoren te appen of hij ook even z’n licht over mijn huis wilde laten schijnen. Ik wilde hem ook niet teveel een trucje laten doen tijdens ons gesprek dus misschien zat hij er ook wel helemaal niet op te wachten.
Later vertelde hij me dat op het moment dat ik dat appje verstuurde hij al allemaal beelden kreeg. Eigenlijk begon het toen al.
Geen rare spookverhalen verder want toen hij de volgende dag aan tafel schoof, begon ik maar gelijk met dit onderdeel. En ja, hij voelde achtergebleven emoties, niet echt entiteiten en hij was er vooral zelf zo rustig over dat mijn voorgevoel (niet zoveel aan de hand) bleek te kloppen.
En toch heeft het diepe indruk gemaakt dat Juno bij me thuis is geweest.
We hadden een intens gesprek. Luister of kijk het vooral terug. De basis van zijn verhaal is iets dat regelmatig terugkomt in de gesprekken: bewust waarnemen en compassie. Registreer een gevoel, gedachte, emotie of fysieke sensatie en omarm het (in plaats van dat je het wegdrukt op welke manier dan ook). In zijn woorden: Neem iets waar en laat het zijn, zonder het te willen veranderen.

Kracht van de natuur
Wat ik met name zo’n inzicht vond, was dat er dus altijd energie samen komt en dat dat iets nieuws oplevert. Zoals je dat bij sommige mensen die je niet kent kan hebben. Je wordt er vrolijk van of juist onrustig. En hopelijk heb je dat bij geliefden sowieso in de positieve zin.
Als je het zo bekijkt dan word ik daar oprecht wat warmer van in deze donkere dagen voor kerst waarbij je elkaar niet mag of kan aanraken en je misschien niet eens in dezelfde ruimte bent. Energie overstijgt tijd en ruimte, we zijn altijd connected.
En dat geldt niet alleen voor mensen maar voor alles op deze planeet. Alles is 1 en werkt met elkaar samen, heeft elkaar nodig. En daarom is het dus zo goed om in de natuur te zijn! Als jouw energieveld wat donker, negatief, bang of gehaast is dan zal de energie van de bomen in het bos waar je loopt ervoor zorgen dat die energie verandert.
Zit je aan de drugs Giel? Nee. Sterker nog: dit is gewoon wetenschappelijk bewezen.
Daarom is die boom in je huis wel ergens goed voor. Al kun je je voorstellen dat de levende en diep gewortelden iets meer kracht hebben;-)
Zoek de natuur op! En dat is dichterbij dan je denkt. Water komt uit de kraan en is dus letterlijk het beste energiedrankje van de wereld.
Misschien heb je deze uitspraak wel eens gehoord: ‘Stop geen energie in pogingen om mensen van je te laten houden, haal energie uit de mensen die dat al doen’. Het klinkt leuk maar je hebt dat dus helemaal niet onder controle. De energie is overal en unstoppable. Kijk, daar krijg ik dus heel veel energie van!
Fijne dagen.
Zonnegroet,
Giel

Kukuru

Juno Burger

Over Giel en Kukuru
De persoonlijke zoektocht van Giel is te volgen via Kukuru.nl. Niet wat je mòet, maar wat je kàn doen. En niet zozeer om je beter te voelen maar om beter te worden in voelen. Kukuru staat voor de Guru die in ons allemaal zit. Wekelijks is er een podcast (in beeld op Youtube en geluid via Itunes en Spotify) over spiritualiteit en zelfontwikkeling. Van schrijvers, wetenschappers en voedingsdeskundigen tot yoga/meditatie teachers en de learnings van bekende mensen. Van Wim Hof tot Kelly Weekers en van Jan Geurtz tot Fajah Lourens. Een groot inspirerend ervaringsnetwerk.

Lees meer columns van Giel:

Giel over lief zijn voor jezelf en zelfliefde

Giel onderging een Ayahuasca-ceremonie: ‘Het is echt een helpend medicijn’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF