fbpx

De 10 meest stralende highlights van New York voor een unieke citytrip

New York is een bruisende stad waar niks te gek is en alles kan. Hier kun je van de een naar de andere bezienswaardigheid hoppen. Van prachtige skylines tot de meest grote winkelstraten, musea, shows, party’s en nog veel meer! Wil je tussen alle hectiek van de stad even heerlijk ontspannen? Dat kan in de mooie groene parken van Manhattan en Brooklyn. Voor ieder wat wils. Wij zetten de 10 highlights van New York voor je op een rij. 

1. Bewonder kunst op het dak van Metropolitan Museum of Art

Elke zomer kun je genieten van tentoonstellingen in de Iris and B: Gerald Cantor Roof Garden. Dit seizoen zullen de tentoonstellingen dan ook niet ontbreken! Deze rooftop Garden ligt bovenop het Metropolitan Museum of Art dat pal naast het bekende Central Park in Manhattan staat. Tentoonstellingen die deze zomer te zien zijn, zijn ‘The Roof Garden Commission: Lauren Halsey’ en ‘Van Gogh’s Cypresses’.

2. Slapen in luxe tenten en containers met een full-service hotelsfeer

In het Collective Retreats op het historische Governors Island kun je slapen in luxe tenten en containers ontworpen door een professioneel designer. Dat is toch een unieke ervaring! Meteen als je hier binnenloopt kun je genieten van een full-service hotelsfeer met een bijzonder en mooi uitzicht over het water en het Vrijheidsbeeld. Hier kun je je dus echt vrij voelen!

3. Ocean Wonders: Sharks!

Dit is een verschillende tentoonstellingen van het Wild Life Conservation Society’s New York Aquarium in Coney Island. Een hele mond vol! Ben jij een echte sea animal lover? In dit nieuwe gebouw kun je meer dan 115 soorten zeedieren spotten waarbij roggen en haaien zullen niet ontbreken! Leuk voor de whole family!

4. Laat jezelf verplaatsen over het water van New York met NYC Ferry

Sluit je ogen en beeld je in… Jij in een bootje over het water in New York. Van Manhattan en Queens tot Brooklyn en The Bronx. Je laat jezelf verplaatsen van plek naar plek terwijl je geniet van prachtige uitzichten vanaf het water. Een adembenemend beeld toch? De Big Apple kreeg er met het debuut van NYC Ferry een pleasant vervoersmiddel bij. Jij als passagier maakt op een nieuwe manier kennis met New York!

5. Ontdek het groene Central Park met een Citibike

Fietsen door het bekendste park van New York en daarna heerlijk ontspannen aan de drukte van de stad. Central Park is de ideale plek om het groene hart van Manhattan te ontdekken. En het is niet zomaar een groot stadspark, misschien is dit wel de bekendste van de Verenigde Staten. Dus pak pen en papier, schrijf het op je bucket list, huur een Citibike en tick off the box!

6. Nieuw: eats, drinks, music, vibes bij Pier 17

Een en al muziek, eet- en kijkplezier op een anderhalf hectare grote rooftop van New York’s Seaport District. Dit kan allemaal in het stadsdeel Lower Manhattan bij de nieuwe Pier 17. Van een food markt tot een cinema club tot concerten en evenementen. Beleef het allemaal in het levendige Manhattan!

7. Nieuw: Domino Park

Kijk je ogen uit over de skyline van Manhattan en Williamsburg Bridge in Domino Park! Dit nieuwe park in Brooklyn is ontworpen door het architectenbureau van de High Line. De transformatie is duidelijk zichtbaar: oude pakhuizen zijn verbouwd tot woningen, galeries, winkels en uitgaansgelegenheden. Een verwijzing naar het wereldberoemde gebouw van de Domino Sugar raffinaderij die meer dan een eeuw gebruik was. Zeker een bezoekje waard!

8. De Broadway weken. Dit wil je niet missen!

Beleef de meest prestigieuze vorm van professioneel theater tijdens de Broadway weken! NYC & Company organiseert twee keer per jaar de NYC Broadway Week . Tijdens deze week kun je twee kaartjes kopen voor een show op Broadway, voor de prijs van één ticket. De volgende editie zal komende herfst plaatsvinden, de precieze data worden later bekend gemaakt.

9. The US Open

Het grootste tennistoernooi van het land is bijna aangebroken. De US Open! Het toernooi begint op 28 augustus tot 10 september in de USTA Billie Jean King National Tennis Center in Flushing Meadow, Queens.

10. De allernieuwste food trend in New York

Broth ofwel bouillon! Bij Brodo in New York verkopen ze overheerlijke bouillons in to-go mugs. En laat dit nou net de ideale versnapering zijn om heerlijk mee door de straten van New York te banjeren. Nou klinkt een bouillon nogal saai. Water met een zoutig smaakje zou je denken, maar dat is niet het geval! Je loopt naar de counter, je kiest welke ingrediënten je wilt toevoegen aan die saaie bouillon en daar ga je: je eigen samengestelde mug met warme soep. Not boring at all!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF