De eerste helft van 2020 is heel anders gelopen dan de meeste mensen hadden verwacht. De Corona-crisis diende zich aan en bracht bijna iedereen aan het wankelen. Ineens was ons normale leven niet meer normaal. Daar bovenop werd de laatste weken ook racisme in zijn ruimste vorm extra zichtbaar. Op 1 juli 2020 start de 2de helft van dit jaar; dit kantelpunt is hét moment om de bakens te verzetten! Een crisis biedt ook kansen!
Wij willen ieder mens: klein of groot, van iedere kleur, achtergrond of geloof laten voelen en weten dat ze er volledig mogen zijn, precies zoals ze zijn. Dat ze belangrijk en onmisbaar zijn.
Zingen en dansen verenigt, is laagdrempelig en leuk en gaat voorbij alle verschillen en grenzen. Daarom deze actie. Samen is de sleutel tot succes. Een beweging op gang krijgen kun je alleen sámen voor elkaar krijgen. Samen kunnen we ieder mens, al is het maar voor even, laten voelen en weten dat hij of zij er toe doet, belangrijk en nodig is. De stichting wil ieder mens, klein of groot, van elke kleur, achtergrond of geloof laten voelen en weten dat ze er volledig mogen zijn, precies zoals ze zijn.
Wij hebben jouw hulp nodig!
Help ons om op woensdag 1 juli om 12.00 uur iedereen het gevoel te geven dat hij of zij er mag zijn. De tekst van het lied ‘Eén grote familie’, (speciaal gecomponeerd voor De boom zonder vruchten), zegt eigenlijk alles over hoe de samenleving bedoeld is te zijn. De tekst, muziek, video’s en alle andere informatie is te vinden op de website.
Achtergrond stichting De boom zonder vruchten
Stichting De boom zonder vruchten heeft als missie om kinderen van jongs af aan mee te geven dat ze goed en mooi zijn, precies zoals ze zijn. Om ze stevig in hun schoenen te laten staan en te laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Én dat ‘wij’ en samen de sleutel zijn tot welzijn en geluk. Dit leidt tot blije, gelukkige en zelfstandige kinderen die van binnenuit stralen.
Kinderen hebben de toekomst, dus wij als volwassenen hebben de verantwoordelijkheid om ze alles mee te geven om een mooie toekomst te creëren. Als er een stevig ‘ik’ is, kan er ook een ‘jij’ en ‘ik’ zijn. Op het moment dat kinderen ontdekken dat ‘jij’ en ‘ik’ samen ‘wij’ vormen, beseffen ze dat afwijzen, buitensluiten, vergelijken en kleineren van een ander stom is.