fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Dat het me nu lukt om thuis te sporten is best een overwinning’

Hannelores homegym is geopend! Ze is nu thuis aan het sporten, vanwege haar nieuwe blessure. In haar vlog zie je dat ze zich afgelopen week tóch in het zweet heeft gewerkt. En in haar blog schrijft ze dat thuis sporten in feite een nieuwe overwinning is…

 

 

Sporten in je jurk?!

Veel mensen vinden thuis sporten een uitkomst, omdat ze bijvoorbeeld niet naar de sportschool kunnen vanwege het geld of vanwege schaamte voor hun lichaam. Zelf wilde ik vroeger ook altijd eerst afvallen en pas dan mijn kont publiekelijk in een legging hijsen. En ook ik ben zo iemand die een paar maanden de sportschool sponsorde zonder ‘m van binnen te zien, want ‘morgen ga ik echt’. In deze coronatijd is thuis sporten een noodzakelijk alternatief. Tijdens de lockdowns was het zelfs één van de weinige manieren om nog aan je beweging toe te komen en wat was het bijzonder om te zien hoeveel online sportlessen er gratis konden worden gevolgd.

Toch was thuis sporten voor mij nooit ideaal, want ik kreeg dan nogal last van een stemmetje in mijn hoofd. Een stemmetje dat zei: ‘Wat ben je nou helemaal aan het doen? Dit lijkt nergens op, hou maar op! Het is wel genoeg geweest zo, vind je niet? En stamp niet zo, want een verdieping lager trilt de lamp bijna van het plafond. Wat ben je nou aan het hijgen? Ga gewoon op de bank liggen en stop met deze onzin. Je bent lui, dik en lomp en als je jezelf nu kon zien zou je jezelf keihard uitlachen, sneu-neus.’ En dat schoot dan dus elke minuut door mijn hoofd, totdat ik er inderdaad maar mee op hield. Of er zelfs maar niet eens aan begon.

Tegenwoordig heb ik gelukkig geen last meer van dat stemmetje, want mijn zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde zijn flink gegroeid en mijn lichaam is hier en daar een beetje gekrompen, haha! Dankzij alles wat ik de afgelopen twee jaar heb bereikt op sportief gebied én dankzij Mike. Hij heeft mij al die tijd enorm gemotiveerd, gestimuleerd en dankzij hem ben ik het sporten zelfs leuk gaan vinden.

Helaas kan ik nu tijdelijk niet meer sporten met hem, door mijn nieuwe knie-blessure. Ik had eerder aan mijn linkerknie een gescheurde meniscus, maar tijdens mijn ‘geheime project’ een paar weken geleden heb ik nu een boze knieband aan de andere kant. En dat doet nog veel meer pijn! Uiteindelijk moest ik toch weer gaan sporten, anders krijg ik teveel ‘spierverlies’ volgens de fysiotherapeut, maar ik kan nu al een paar weken maar zo’n tien procent doen van wat ik normaal deed.

Dus heb ik Hannelores Homegym geopend! Het gaat niet van harte, maar het gaat. Het stemmetje houdt zich vooralsnog gedeisd, gelukkig. En hoewel ik van tevoren altijd denk dat ik ‘even een paar oefeningen’ ga doen, word ik na een tijdje toch fanatiek en dan gá ik ervoor! En dan sta ik toch weer te zweten… Volgende keer ga ik zelfs sportkleding aantrekken. Dat is niet alleen praktisch, qua zweet en bewegingsvrijheid, maar dat maakt een workout ook echter. En het is ook beter voor de vlog, haha, want het ziet er wel wat raar uit, dat sporten in een (best sjieke) jurk! Dat is gelukkig het enige commentaar dat ik nog krijg van dat stemmetje.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’

 

Neem een abonnement op de Wendy-specials

4 x WENDY-special

 + Cadeaupakket van Salt of the Earth t.w.v. €29,45

Nu voor €17,50

Bij een jaarabonnement op de WENDY-specials (vier nummers per jaar) ontvang je nu een heerlijk cadeaupakket van Salt of the Earth gratis. Salt of the Earth maakt milieuvriendelijke en natuurlijke huidverzorgingsproducten en is dé nummer 1 op het gebied van natuurlijke deodorant. 100% natuurlijk en samengesteld op basis van minerale zouten, magnesium en Aloë Vera. Het pakket bestaat uit een roaming hand was, natural roll-on deodorant, natural spray deodorant en een natural deodorant stick.

Website pomotie x samenwerking Wadse en Mathilde leven een zelfvoorzienend bestaan in het midden van Frankrijk: 'We drinken water uit onze eigen bron'

Of koop de nieuwe herfstspecial met thema Dromen, Durven, Doen! hier.

WENDY HERFST Doe mee met Hannelore: 'Dat het me nu lukt om thuis te sporten is best een overwinning'WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF