fbpx

Zo motiveer je jezelf om te gaan sporten!

Oké, het wordt eindelijk tijd om aan je goede voornemens te gaan werken, want het is al bijna februari! Al maanden (misschien wel jaren) denk je eraan om te gaan sporten, maar elke keer als het ervan komt, heb je opeens iets heel belangrijks te doen. Geeft niets hoor, want iedereen heeft dit weleens meegemaakt, no shame! Daarom hebben wij 6 tips om jezelf te motiveren en die sportschoenen weer uit de kast te halen!

1. Neem een bondgenoot mee

Deze tip staat echt wel stipt op nummer 1, want naast dat je elkaar kunt motiveren om te gaan en je best te doen, is het ook nog eens supergezellig om met een vriend of vriendin te gaan sporten.

2. Doe wat je leuk vindt om te doen

Kies iets uit waar je echt zin in hebt en wat jij ziet als iets waar je je gewoonte van kunt maken. Doe wat goed voelt en je krijgt vanzelf meer motivatie om te gaan!

3. Beloon jezelf

Je doet het voor jezelf, dus waarom zou je jezelf niet belonen. Juist door het belonen word je er vrolijker van. Het kan zo zijn dat je al bent begonnen met sporten, maar dat je nog niet het gewenste resultaat ziet. Echt, het maakt niets uit. Het is minstens zo belangrijk om jezelf te belonen voor je inzet!

4. Breng structuur aan

Maak sporten een vast onderdeel van de week en probeer op vaste dagen te bewegen. Noteer het in je agenda en plan vervolgens andere afspraken eromheen. Zo kan niets of niemand jou weerhouden van je sporttijd! Wil je nog meer structuur creëren? Maak dan lijstjes. Hou al je vooruitgang bij, zodat het  makkelijker wordt om naar je doel te streven. Op een gegeven moment ga je het verschil zien!

5. Vergelijk jezelf niet met een ander

Het is erg verleidelijk om jezelf met een ander te vergelijken, maar het enige wat je daarvan krijgt, is een gevoel van ontevredenheid. Je weet nooit het pad wat een ander heeft afgelegd om te zijn waar ze nu zijn. Vergelijken kost ook veel tijd en energie en dat kan je beter in jezelf investeren!

6. Doorzetten!

Dit klinkt heel simpel. Gewoon doorzetten. Stop met het verzinnen van smoesjes en vaak heb je diep vanbinnen ook wel door dat het een smoesje is. Je hoeft niet gelijk all-in te gaan, begin lekker rustig en probeer door te gaan!

Tip: Wil jij lekker thuis blijven om te sporten? Wij hebben de oplossing: de DISQ. Een mobiel fitnessapparaat. Klik hier voor meer informatie!

(Visited 14 times, 1 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief