fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Google Maps vindt mij een slome fietser’

Hannelore is een te slome fietser, volgens Google Maps, ook al trapt ze zich helemaal kapot op haar gewone fiets. In haar blog lees je hoe ze deze frustratie weet om te buigen naar een nieuwe uitdaging en in haar vlog zie je dat ze ook druk bezig is met haar huis…  

Slome fietser?

Wist je dat er in de ochtendspits meer fietsen dan auto’s rijden? Ik niet, maar de Fietsersbond weet dat wel. Verder blijken we gemiddeld 1,3 fietsen per inwoner te hebben en Zeeuwen zijn de snelste fietsers met gemiddeld 16,6 kilometer per uur. En dat laatste getal, daar wil ik het graag even met je over hebben. Die fietssnelheid zorgt bij mij namelijk voor nogal wat frustratie.

Google Maps vindt mij een slome fietser. Zelfs zó sloom dat ik altijd een paar minuten langer onderweg ben, dan van tevoren wordt ingeschat. Zo duurt een ritje van 30 minuten bij mij meestal ruim 35 minuten, dus dat is… even rekenen… bijna 17% langer. Zeventien procent! Vind ik veel. En vind ik stom, want ik fiets altijd zo hard mogelijk. Ik haal veel andere fietsers in en kom altijd bezweet en buiten adem aan. Doe ik expres hoor, want ik zie het als een workout. Een hele efficiënte zelfs, want zoals je in mijn vlog kunt zien fiets ik op een drukke werkdag zó anderhalf uur bij elkaar en dat bespaart veel tijd in de sportschool! Bovendien is in mijn woonplaats, Hilversum, de fiets in veel gevallen sneller dan de auto, dus win-win!

Lekker bezig dus en ik trap mezelf met een trots gevoel een slag in de rondte. Al is het stiekem een beetje irritant dat ik regelmatig word ingehaald door mensen op een elektrische fiets of racefiets, haha! Tuurlijk, als het écht je sport is, als dit dé manier is om te kunnen blijven fietsen of als je heel veel kilometers moet afleggen en dat milieuvriendelijk wil doen – is dit de perfecte oplossing. Heerlijk dat ze bestaan, die elektrische fietsen! Echt, geen kwaad woord daarover. Zelf wil ik trouwens absoluut geen elektrische fiets, gezien mijn wens om er een goede workout van te maken op weg naar werk. En ik ben niet van het recreatieve fietsen; ik fiets puur om ergens te komen, dus het gaat mij (in dit geval) niet om de reis, maar om de bestemming.

De Zeeuwen fietsen dus gemiddeld het hardst met 16,6 kilometer per uur. Maar… Google Maps gaat uit van een gemiddelde fietssnelheid van 19 kilometer per uur! Blijkbaar hebben ze een snelheid geprikt die tussen gewoon en elektrisch fietsen in ligt, namelijk 15 versus 25 kilometer per uur. Dat haal je dus nooit op je gewone fietsje, in de drukke stad met verkeerslichten en heuvels. Zouden ze enig idee hebben hoe frustrerend het is als je je helemaal de blubber trapt en je je aankomsttijd steeds later ziet worden?

Ach, ik blijf dapper doortrappen. En stiekem is het ook wel tof om toch te proberen om Google Maps te verslaan! Een mooie uitdaging! Want ooit heb ik beenspieren van staal! Of ooit ga ik met de wind in de rug alleen maar van heuvels af, midden in een groene golf. Hashtag lifegoals, wahahaha!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF