Het Paasweekend is weer aangebroken. En hoewel de situatie dit jaar net iets anders is, kun je er thuis alsnog een feestje van maken. Wat dacht je van een heerlijk uitgebreide brunch tijdens deze dagen? Wij hebben 7 tips voor een lekkere én gezonde brunch tijdens de Paasdagen. Eet smakelijk!
Bananenbrood
Bananenbrood is zo een fijne vervanger van echt brood. En met deze bananenbrood mug cake steel je de show! Je hoeft alleen de ingrediënten in een mok door elkaar roeren en deze in de magnetron te zetten, meer werk is het niet. Super simpel om te maken en oh zo lekker!
Avocado toast
Wij zijn fan van de avocado! Heerlijk op een broodje, maar vind je dat nu zo saai worden? Probeer dan eens zoete aardappeltoast met avocado. Toast! Maar dan net even anders dan je gewend bent. Een super alternatief voor als je geen brood wilt eten. En zo klaar, want het kan gewoon in je broodrooster!
Smoothie bowl
Gezond, goed vullend en gevarieerd: een smoothie is altijd goed. Je kunt er alles in doen wat je zelf wil, maar deze groene smoothie bowl met banaan, kiwi en blauwe bessen vinden wij zelf heel erg lekker! Hierbij mix je eerst alle ingrediënten in de blender waarna je het afmaakt met verschillende toppings, zoals plakjes banaan, kiwi, blauwe bessen, muesli en de kokosrasp. Het eindresultaat is zeker fotowaardig!
Aardbeien
Aardbeien kennen we natuurlijk als 'zomerkoninkjes', maar zijn tegenwoordig het hele jaar rond te verkrijgen. Vaak worden ze gegeten met yoghurt of in een smoothie, maar volkorenbrood met aardbeien en verse geitenkaas is ook heerlijk! Aardbeien zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol met vitamine C, vitamine K, foliumzuur en essentiële mineralen. Daarnaast zijn ze rijk aan quercetine. De ontstekingsremmende werking van deze stof kan allergieklachten, zoals brandende ogen en een loopneus, verminderen.
Zalm
Vette vis zoals zalm of makreel is hartstikke gezond. En toch eten we het vaak niet genoeg. Deze gebakken zalmfilets in gekruide kokosmelksaus is gezond en heel erg makkelijk om te maken. Serveer dit gerecht in een diep bord, zodat je het verrassend lekkere sausje helemaal kunt oplepelen.
Salade
Een salade op tafel is altijd goed. Deze rosbiefsalade met pestodressing en Parmezaanse kaas van is makkelijk, koolhydraatarm en super lekker. De kans is groot dat je de meeste ingrediënten al in huis hebt en is binnen 10 minuten bereidt.
Wafels
Wil je de brunch graag afsluiten met een toetje. Iets zoets dus! Wat dacht je van deze chocolade wafels met banaan en honing. Rauwe cacao is een goede bron van magnesium, 1 eetlepel cacao bevat namelijk 53 mg magnesium. Dit mineraal is belangrijk voor je hersenen, stofwisseling en immuunsysteem. Daarnaast helpt magnesium om je spieren, botten en tanden sterk en gezond te houden. Cacao bevat naast mineralen en antioxidanten ook veel fenylalanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Het wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine, welke je geluksgevoel en concentratievermogen verhoogt.