fbpx

7 tips voor een gezonde Paasbrunch

Door: Isabel

Het Paasweekend is weer aangebroken. En hoewel de situatie dit jaar net iets anders is, kun je er thuis alsnog een feestje van maken. Wat dacht je van een heerlijk uitgebreide brunch tijdens deze dagen? Wij hebben 7 tips voor een lekkere én gezonde brunch tijdens de Paasdagen. Eet smakelijk!

Eieren

Pasen is niet compleet zonder eieren, toch? En gelukkig kun je er alle kanten mee op. Een heerlijke omelet met groente of een zacht gekookt eitje: het is onmisbaar tijdens je (gezonde) Paasbrunch.

Avocado toast

Avocado is gezond en lekker. Het bevat veel oliezuur. Oliezuur is een onverzadigd vet. Onverzadigd vet verlaagt het LDL-cholesterol van het bloed. Redenen genoeg om avocado’s in te slaan! Een avocado toast met een gekookt eitje is heerlijk voor bij de brunch.

Smoothiebowl

Gezond, goed vullend en gevarieerd: een smoothie is altijd goed. Je kunt er alles in doen wat je zelf lekker vindt. Van een groene smoothie met spinazie tot een heuse smoothiebowl. Hierbij mix je eerst de ingrediënten in de blender (handig als je bijvoorbeeld nog wat bevroren fruit in de diepvries hebt) en daarna maak je het af met verschillende toppings blauwe bessen, aardbeien of wat granola. Het eindresultaat is zeker fotowaardig!

smoothiebowl

Zalm

Vette vis zoals zalm of makreel is hartstikke gezond. En toch eten we het vaak niet genoeg. Daarom is zalm perfect voor bij de brunch. Je kunt ook gaan voor een (koude) visschotel met onder andere zalm of makreel zodat iedereen zelf kan kiezen.

Salade met geitenkaas

Als je een salade opdient in een mooie schaal ziet het er meteen feestelijk uit. Een salade met geitenkaas en appel is lekker fris en afwisselend. En bovendien ook nog vegetarisch!

Asperges

Yes, het is weer asperge tijd! Een recept met asperges kan daarom niet ontbreken. Of je nu voor witte of groene gaat: je kunt er alle kanten mee. Grillen of lekker met ham en een eitje!

Boterkoek

We willen de brunch graag afsluiten met een toetje. Iets zoets dus! Wat dacht je van deze boterkoek? Pluspunt: hij is ook nog eens vegan. Je hoeft alleen maar de boter te vervangen voor margarine. Dat wordt smullen!

vegan boterkoek

(Visited 350 times, 1 visits today)


MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief