fbpx

Recept: Zoete aardappeltoast met ei en avocado

Toast! Maar dan net even anders dan je gewend bent. Probeer eens deze zoete aardappel toast met ei en avocado van VYTAL als alternatief voor je lunch met brood! En zo klaar, want het kan gewoon in je broodrooster! 

Zo maak je dit recept:

Bereidingstijd: 15 minuten

Aantal calorieën: 493

 Ingrediënten:

  • ½ avocado
  • 200 gram zoete aardappel
  • 2 eieren
  • ½ el chiazaad
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Laat onder koud water even schrikken en laat afkoelen.
  2. Boen de zoete aardappel goed schoon onder de kraan. Snijd in de lengte, in plakken van ongeveer 0,5 tot 1 cm.
  3. Doe de plakken in een broodrooster en rooster ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat vervolgens iets afkoelen.
  4. Snijd de avocado open, schep het vruchtvlees in een kom en prak fijn. Besmeer hier de plakken zoete aardappel mee.
  5. Pel de eieren en snijd in plakjes.
  6. Verdeel de plakjes ei over de toasts en bestrooi met peper, zout en chiazaad.

Meer recepten van VYTAL: Kipfilet met groene asperges en gegrilde avocado

(Visited 832 times, 3 visits today)

MEEST VIEWED

Blije momenten met onze
wekelijkse nieuwsbrief