Recept: Gebakken zalmfilets in gekruide kokosmelksaus

Om deze week goed af te sluiten heb ik hier een heerlijk recept. Deze gebakken zalmfilets in gekruide kokosmelksaus is gezond en heel erg makkelijk om te maken. Serveer dit gerecht in een diep bord, zodat je het verrassend lekkere sausje helemaal kunt oplepelen. Geniet ervan! 

Voor dit gerecht ben je 15 minuten kwijt in de keuken en heeft het 20 minuten nodig om te garen.

Ingrediënten

  • 2 zalmfilets
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 rode ui
  • 200 gram spinazie
  • 8 zongedroogde tomaatjes in olie (50 g)
  • 2 knoflookteentjes
  • 8 gedroogde limoenblaadjes (zie tip)
  • sap van een halve limoen

Bereidingswijze

Bak de zalmfilets mooi aan in olijfolie. Blijf hier goed bij kijken, want de zalm kan al snel te hard gaan. Hou het dus goed in de gaten. Haal ze als ze goed zijn uit de pan en zet het opzij. Maak vervolgens de pan schoon. Halveer hierna de ui, snijd het in plakjes en stoof ze zachtjes aan. Doe dit in een pan met flink wat olijfolie, om te voorkomen dat de ui gaat verbranden. Snijd hierna de knoflook fijn en voeg dit toe aan de pan. De knoflook kan je snijden met een mes, maar een knoflookpers is ook prima om te gebruiken. Roer regelmatig door de pan zodat de uit niet bruint, want dat geeft een bruine kleur aan de saus.

Snijd vervolgens de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. In sommige supermarkten kan je ook zongedroogde tomaatjes vinden die al voorgesneden zijn, dan is het natuurlijk niet meer nodig. Voeg de tomaatjes, de kokosmelk en de limoenblaadjes toe aan de ui en kruid met peper en zout. Snijd de spinazie in fijne reepjes en voeg ze samen met het limoensap toe. Leg de vis vervolgens terug in de pan en laat het nog even garen.

Tip

Als je limoenblaadjes laat meekoken, geven ze de smaak van limoen af. Deze smaak is veel intenser dan wanneer je limoensap toevoegt. Gedroogde limoenblaadjes vind je in de natuurwinkel of in een Aziatische winkel. Soms kan je ze ook vers kopen.

Bekijk voor meer kookinspiratie de kookvideo’s die Pascale heeft gemaakt.

Lees hier nog meer recepten van Pascale.