fbpx

3 yoga oefeningen voor buiten

Nu we nog in de vakantiemood zijn, gaan we niet zo snel naar yogales, maar de zomer is ook een heerlijke periode om eens zelf buiten yoga te doen. We selecteerden 3 yoga oefeningen voor buiten die je zo kunt doen als je op het strand, in de tuin of in het park bent. Een matje is niet eens nodig met deze oefeningen en je doet ze gemakkelijk even tussendoor. Probeer maar eens!

1. Opwaartse hond

Deze houding opent het borst- en schoudergebied en versterkt de rug, de polsen en de arm-, bil- en beenspieren. Ook het zenuwstelsel wordt gestimuleerd, waarmee deze houding milde depressie en vermoeidheid tegengaat.
Lig op de buik op de mat. De bovenkant van je voeten en je voorhoofd liggen ook op de grond. Plaats de handen ter hoogte van je onderste ribben. De vingers wijzen naar voren. Adem uit. Inademend duw je jezelf vanuit je handen en de voorkant van je voeten omhoog. Breng de benen en de borst van de mat af. Kom omhoog en strek de armen. Open de borst en draai de schouders weg van je oren. De ellebogen blijven langs het lichaam. Blijf zes à negen ademhalingen staan.

Opwaartse hond

2. Krijger ll

De Krijger II maakt de onderkant van het lichaam sterk, terwijl de bovenkant de kans krijgt zich te openen en te strekken. Niet alleen het borstgebied en de schouders worden gestrekt, maar ook de heupen en de enkels.
Draai het rechterbeen uit naar rechts. Je voet staat, ook naar rechts uitgedraaid, onder je knie op de vloer. Strek je andere been uit naar links en zet je linkervoet stevig op de vloer. Strek je armen omhoog langs je oren en open ze dan zijwaarts, terwijl je ook je schouders goed openrolt. Kijk langs je rechterarm en houd je blik op één punt gericht. Adem zo een paar keer in en uit, terwijl je je linkerbeen goed aanspant. Herhaal de oefening naar links.

krijger

3. Driehoek

De Driehoek stretcht de heupen, liezen, hamstrings, flanken en de rug. Het versterkt de dijen, knieën en enkels. Ook verruimt deze houding het borstgebied. Deze houding stimuleert de buikorganen en is goed als je last hebt van stress en vermoeidheid.
Sta in spreidstand. Adem in en draai de rechtervoet naar rechts en de linkerhiel naar links, ongeveer 45 graden. Adem in, maak lengte en op een uitademing reik met het bovenlichaam naar rechts, tot je horizontaal bent. Creëer hierbij lengte in de rechterzijde van de romp. Houd de armen in één lijn. Adem uit en breng vervolgens de rechterhand naar je rechterenkel, naar je rechterkuit of naar de grond, en laat de linkerarm recht omhoog wijzen. Kijk omhoog naar je linkerhand. Kom terug en herhaal de houding aan de andere kant.

Yoga pose driekhoek 3 yoga oefeningen voor buiten


WENDY Special

Body & Mind


Volop inspiratie om beter voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid te zorgen. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF