fbpx

10 voordelen van Yin yoga

Janna Krooshoop gooide na een hectische carrière in de marketing en communicatie het roer om: ze voltooide een Hatha Yoga docentenopleiding en startte haar eigen bedrijf Wanderlust Yoga in Arnhem. Vol enthousiasme en passie schrijft Janna regelmatig over yoga voor Wendyonline. Als vervolg op haar artikel waarom we allemaal aan Yin yoga zouden moeten doen, somt ze nu tien voordelen van Yin yoga voor je op..

janna

Yin yoga heeft vele effecten op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Hieronder heb ik er 10 voor je op een rijtje gezet.

1. Helpt spanning in het lichaam loslaten

Niet alleen spanning in de spieren, maar ook spanning in de fascia (bindweefsel dat rond spieren, botten, gewrichten en organen ligt en ervoor zorgt dat ons lichaam een samenhangend geheel is) dat voor pijn en stijfheid kan zorgen.

2. Laagdrempelig en makkelijk te volgen

Yin yoga is geschikt voor iedereen, met of zonder (fysieke) beperkingen. Zo kunnen reumapatiënten, maar ook mensen met klachten rondom bekken, rug, wervelkolom, nek en schouders veel baat hebben bij Yin yoga.

3. Zorgt voor een soepel(er) en flexibel(er) lichaam

Je weefsels worden soepeler en je bewegingsruimte zal gaandeweg toenemen.

4. Heeft een verkwikkend effect

Op energetisch niveau zorgt Yin yoga voor stimulatie van de meridianen in het lichaam, waardoor Chi (de levensenergie) beter kan stromen en eventuele blokkades worden opgeheven.

5. Maakt je meer mindful

Door Yin yoga leer je bewust aanwezig te zijn in het moment en met aandacht naar je lichaam en gevoel te luisteren.

6. Vertraagt het verouderingsproces

Zorgt voor hydratatie van het bindweefsel en houdt de collageenvezels langer gezond.

7. Leert je mentale en emotionele weerstand observeren en loslaten

8. Brengt je meer in contact met jezelf

Door je lichaam en geest tot rust te laten komen (geef dit wat tijd), ontstaat er vanuit die stilte ruimte om te luisteren naar jezelf, datgene wat van binnenuit komt.

9. Zorgt voor sneller herstel van blessures

10. Maakt je meer weerbaar tegen stress

Je leert je over te geven aan de houding, aan de situatie, aan het moment. Je laat de controle los en beweegt mee met datgene wat op je pas komt.

Who’s (Y)in with me?

Janna

 Janna Krooshoop gooide na een hectische carrière in de marketing en communicatie het roer om: ze voltooide een Hatha Yoga docentenopleiding en startte haar eigen bedrijf Wanderlust Yoga in Arnhem. Als yogadocent geeft ze nu wekelijks yogalessen en workshops en runt ze een webshop met duurzame, eco-friendly (yoga)producten. Vol enthousiasme en passie voor yoga, zal Janna je regelmatig informeren, inspireren én activeren op het gebied van yoga. Je kunt Janna ook volgen op Instagram en Facebook.


WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF