fbpx

Fien Vermeulen over zweefteven: ‘Ik ben er zelf een geworden’

Qmusic-presentatrice Fien Vermeulen wil, sinds ze kanker overleefde, mensen inspireren op het gebied van gezondheid, geluk en survivallen. Dit keer vertelt Fien hoe ze van zweefleek naar zweefteef ging. ‘Ik had een grappig gesprek met de brood-meneer die zei: ‘Goh er uhm, zit een steen op je tiet’

Bij mediteren moest ik altijd denken aan vrouwen in zeer wijde broeken. Die dan in een huis wonen waar je binnenloopt en bijna stikt in de dikke wierrookwalm. Dat je dan met tranen in je ogen al proestend een theetje naar binnen werkt en de blaadjes op de bodem van je kopje blijven plakken. Of tussen je tanden. Wie had ooit gedacht dat ik mezelf vandaag om 23:05 uur op mijn balkon vind, terwijl ik mijn rode jaspis, bergkristal en rozenkwarts begraaf in een laagje aarde zodat mijn stenen zich kunnen opladen tijdens de volle maan vannacht? Nou, ik niet in ieder geval. Ik kan er lang of kort over zijn, maar ik moet mijn excuses aanbieden. Voor mijn vooroordelen tegen zweefteven, want uit de voorgaande actie blijkt toch wel dat ik er zelf een geworden ben. Zonder de wijde broek en wierrook maar met wijntjes in het weekend – en oké: ik heb Yogi thee gekocht.

Jij hebt Reiki nodig…

Een dik half jaar geleden kreeg ik een berichtje op Instagram. Van Chantal, een knappe, jonge vrouw.

Lieve Fien, je kent me niet, maar ik wilde je iets vragen. Ik doe Reiki op afstand, en volgens mij heb jij daar behoefte aan.

Terwijl ik het lees verdwijnt mijn rechterhand in een zak M&M’s en zie ik in de reflectie van mijn telefoonscherm mijn uitgelopen mascara. Een chocolade-bingende-panda. Relatie uit, 3 kilo aangekomen, vind mezelf walgelijk en weet niet meer wat ik nou met mezelf aan moet. En maar proberen te lachen op mijn werk. Chantal heeft gelijk, denk ik. Er moet iets gaan gebeuren. Ik mag mezelf best even zielig vinden op dit moment, maar ik wil hier niet in gaan hangen. Ik hoor het mama nog zeggen: ‘Niemand kan je gelukkig maken als jij niet blij bent met jezelf.’ Wat een cliché. Maar ze heeft wel gelijk. Ik wist vagelijk iets van Reiki, maar besluit het te googelen.

Reiki behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Er wordt gewerkt met de handen, waarbij het lichaam, met een veronderstelde vorm van levensenergie, wordt behandeld. De term reiki bestaat uit twee Japanse karakters (kanji), te weten rei (‘geest’ of ‘ziel’) en ki (‘energie’ of ‘levenskracht’).

Nou, zowel mijn energie, ziel en levenskracht zijn momenteel een beetje op. Dus als zij het in balans denkt te kunnen brengen vanuit München, fijn. Bovendien – als het niet werkt, word ik er vast niet slechter van.

Kinky seks

Ik stuur Chantal de gegevens die ze nodig heeft: mijn adres waar ik zal zijn tijdens de behandeling, mijn exacte geboortelocatie, geboortetijd en een foto van mezelf. En dan gebeurt het. Een analyse van 9 screenshots uit een astrologisch boek verschijnt in mijn inbox. Over huizen die in banen staan en vooral dat deze maand voor mij in het teken staat van kinky seks. Say what? Ik heb een stalker aan de haak geslagen. Die nu ook nog weet waar ik woon.
Als ik haar vraag wat haar intenties zijn, moet ze lachen in een audioberichtje. Wat een leuke, vlotte stem heeft deze van origine Tilburgse chick. Ze vond het zelf ook een beetje gek. Ik heb geen idee hoe ze het doet, maar ik geef me over aan Chantal. Ze legt me uit dat ze met energie werkt, dat ze bij mij veel geblokkeerde energiebanen ontdekt die ze bij wijze van spreken uit de klit haalt. De eerste fase is een week lang elke ochtend een behandeling van een kwartiertje, ik hoef alleen maar te liggen. Bizar, ik voel van alles tintelen en gloeien en na een dag of 5 voel ik me lichter. ‘Vind jij het soms moeilijk om jezelf op 1 te zetten? Om voor jezelf op te komen en niet de godganse dag bezig te zijn met het gelukkig maken van een ander?’ Rake vragen van mijn nieuwe goeroe.

Affirmaties

Van Chantal krijg ik het advies om affirmaties tegen mezelf uit te spreken. Je bent wat je denkt en zo maken je gedachten je realiteit en de dingen die op je pad komen. Dus sta ik nu elke ochtend voor de spiegel aan mezelf te vertellen dat ik zelfvertrouwen heb. Dat ik succesvol ben en geliefd. Een hoop liefde geef, dankbaar ben voor mijn familie en zin heb in nieuwe avonturen (niet of misschien juist wel te verwarren met nieuwe avontuurtjes, lees: kinky seks).

Drie maanden later zijn er geleide meditaties bijgekomen en een paar kristallen die ik in mijn handen hou als ik mediteer. Op dagen dat ik er echt niet lekker in zit, kan ik ze volgens Chantal ook op mijn lichaam dragen een hele dag, zo dicht mogelijk bij mijn hart. Tipje van mij: niet in je BH stoppen zo’n ding. Hoewel, toen ik in de supermarkt vooroverboog en de rozenkwarts uit mijn decolleté omhoog kwam zetten, had ik wel een grappig gesprek met de brood-meneer die zei: ‘Goh er uhm, zit een steen op je tiet.’

Ochtendroutine

Na vijf maanden, begin ik uitgerust wakker te worden. In slaap vallen met de stem van Michael Pilarczyk van de app Meditation Moments is mijn ritueel en het meest geniet ik van mijn nieuwe ochtendroutine. Een half uur eerder de wekker zetten en met oortjes in naar affirmaties luisteren die ik vervolgens hardop nazeg. Ik heb zo’n lol met mezelf als ik in het park roep dat ik niet kan wachten op de goede dingen die er vandaag in mijn leven gaan gebeuren en mensen dan ook nog terugpraten.

En nu, 1 september 2020 is het zo ver. In mijn insta-dm geen zorgelijk bericht van iemand die voelt dat het niet goed met me gaat, maar:

Was je lekker bezig? Helemaal opgaan in je muziek. Ik fietste oprecht met een glimlach naar mijn werk.

Vreugde verspreid, Vermeulen. Naar deze Bradley stuur ik de waarheid terug. Dat dit mijn ochtendroutine is: na mijn meditatie luister ik minimaal twee super vrolijke liedjes, waarbij ik airdrummend mijn straat weer inloop. You can’t hurry love is een aanrader. Nog waar ook, maar als je begint bij jezelf, komt het vast sneller dan je denkt.

Over Fien

Qmusic radiopresentatrice Fien Vermeulen overleefde lymfklierkanker en wil mensen nu inspireren op het gebied van gezondheid, geluk en survivallen. Elke twee weken schrijft ze een blog voor wendyonline.nl. Eind vorig jaar verscheen het boek van Fien: Het Regent Zonnestralen. Kijk voor meer informatie op de site.

Lees ook deze columns van Fien:

Fien schrijft een ode aan haar vriendin Erna die aan kanker overleed

Fien over het ondersteunen van haar moeder met kankerWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF