fbpx

8 tips om wandelen in je eentje leuker te maken

Wandelen is supergezond voor je en heeft heel veel voordelen. Hoewel het super gezellig is om met je vriendin te wandelen, hoeft dat helemaal niet. Want wandelen in je eentje kan namelijk ook hartstikke leuk zijn. Vandaag delen wij 8 tips om dit een stukje leuker te maken!

1 Luister een podcast

Er zijn zoveel verschillende podcasts. Er moet vast wel een leuke podcast voor je bijzitten. Neem bijvoorbeeld de podcast Happy@work. In de Happy@Work Podcast krijg je praktische en concrete tips om direct jouw (werk) geluk te vergroten. Elke dinsdagochtend delen wij een aflevering van deze podcast op onze site. Oortjes in, podcast aan en gaan!

2 Ontdek nieuwe muziek

Luister jij altijd naar dezelfde artiest, hetzelfde album of genre? Spotify heeft enorm veel playlists. Ontdek iets nieuws en wie weet krijg jij er een nieuwe favoriet erbij.

3 Maak er een meditatie momentje van

Een wandelmeditatie verschilt van een gewone wandeling. Je probeert je tijdens een meditatiewandeling te focussen op de kleinste details in je lichaam en de natuur om je heen. Kom even helemaal tot rust.

4 Doe nieuwe ideeën op

De beste ideeën komen bij je naar boven als je rust neemt. Onder de douche, tijdens het afwassen of tijdens het wandelen. Neem zo nodig een notitieboekje mee of schrijf het in je notities op je telefoon, zodat je je ideeën niet vergeet.

5 Vraag de hond van de buren mee

Heb je zelf geen huisdier? Misschien kan je iemand uit de buurt helpen in deze tijden. Zodat jij gezellig wandelt met een hond aan je zij. Wel zelf een hond? Neem hem mee voor een grote wandeling.

6 Verzamel ingrediënten

Ondertussen is de halve bevolking weer aan het hamsteren geslagen. Wist je dat je heel veel ingrediënten voor lekkere gerechten ook gewoon uit de natuur kan halen? Natuurlijk moet je wel even checken of die bospaddenstoel giftig is, maar ook dat kan je makkelijk op Google opzoeken. Er zijn ook heel veel boeken waar alles precies in staat. Neem bijvoorbeeld het boek Wildplukken. In het boek staan gerechten, beschrijvingen van meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant en tips. Lekker vers, gratis en het kost je ook nog eens een supermarktbezoek minder.

7 Wandel een andere route dan je gewend bent en kijk je ogen uit

Altijd hetzelfde standaard rondje? Probeer eens iets nieuws uit. Er zijn honderden wandelroutes in Nederland. Wandel door de duinen bij Noordwijk of ontdek de mooiste natuur op de Veluwe. Onze reisexpert Deborah Durffeld  neemt je in haar artikel mee door Nederland. Binnenkort verschijnt er ook een videoserie van haar op onze site, waarin ze de mooiste plekjes van Nederland ontdekt.

8 Maak er een work-out van

Je kan natuurlijk gewoon een rondje wandelen, maar je kan er ook gelijk een uitgebreide work-out van maken. Heb jij een trap in de buurt? (Denk aan een trap bij het station.) Dan kan je een paar keer de trap op en neer gaan. Je kan ook je snelheid aanpassen, zo doet Wendy het ook! ‘In plaats van dat ik 8 kilometer ga joggen, breek ik dat nu op door te beginnen met wandelen en mijn tempo drie keer in het kwartier iets te versnellen. Elke keer als ik versnel ga ik weer terug naar wandelen, waardoor ik veel makkelijker acht tot tien kilometer loop’, aldus Wendy.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF