fbpx

Zo gezond is wandelen: wie van 4000 naar 8000 stappen per dag gaat halveert de kans op overlijden

Neuropsycholoog Erik Scherder en cardioloog Leonard Hofstra schreven samen het boek Hart voor je brein. Daarin benadrukken ze hoe ontzettend belangrijk bewegen voor je is: wie van 4000 naar 8000 stappen per dag gaat halveert bijvoorbeeld de kans op overlijden. En nu wandelen een van onze favoriete bezigheden is geworden, delen we wat goede tips om wandelen nog leuker en lekkerder te maken.

1. Gebruik het om mensen te ontmoeten

Toch niet zo fijn om thuis af te spreken met vrienden? Maak samen een wandeling! Gezond, veilig en al wandelend ontstaan vaak de mooiste gesprekken.

2. Luister een podcast

Er zijn zoveel verschillende podcasts. Elke zondag delen we bijvoorbeeld de podcasts van Iris Enthoven, die voor haar serie Held in eigen verhaal mensen inspireert die een heftige gebeurtenis meemaakten.

3. Ontdek nieuwe muziek

Toch alleen op pad? Luister lekker naar de Spotify lijst van onze eigen Wendy.

4. Maak er een meditatie momentje van

Een wandelmeditatie verschilt van een gewone wandeling. Je probeert je tijdens een meditatiewandeling te focussen op de kleinste details in je lichaam en de natuur om je heen. Kom even helemaal tot rust.

5. Doe nieuwe ideeën op

De beste ideeën komen bij je naar boven als je rust neemt. Onder de douche, tijdens het afwassen of tijdens het wandelen. Neem zo nodig een notitieboekje mee.

6. Vraag de hond van de buren mee

Heb je zelf geen huisdier? Misschien kan je iemand uit de buurt helpen in deze tijden. Zodat jij gezellig wandelt met een hond aan je zij. 

7. Laat je emoties en gedachten vrij tijdens je wandeling

Probeer tijdens je wandeling om rustig je passen te zetten, na te kunnen denken en je emoties te omarmen.

8. Gebruik al je zintuigen

Begin langzamer te wandelen en open één voor één al je zintuigen in je onderbewustzijn. Dit vraagt om concentratie die we normaal niet gebruiken tijdens het wandelen. Kijk om je heen alsof je ergens voor de eerste keer wandelt, spits je oren om nieuwe geluiden te horen, voel de zon op je gezicht en op je hele lichaam warmte geven, ruik de lucht en proef ervan. Dit zal ervoor zorgen dat je rustig en kalm bent tijdens je wandeling en dat je ervan geniet.

9. Wandel een andere route dan je gewend bent en kijk je ogen uit

Altijd hetzelfde standaard rondje? Probeer eens iets nieuws uit. Er zijn honderden wandelroutes in Nederland.WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF