fbpx

Twee kruiden die je immuunsysteem een boost geven

We kunnen deze tijd thuis gebruiken om tot onszelf te komen. Gabriela Esteruelas Berlinguer van PureNatural.eu geeft tips uit de Ayurveda om je immuunsysteem een boost te geven in deze periode.

Ayurveda gaat altijd over een ondersteunende, langdurige, duurzame levensstijl en kruiden spelen hierin een grote rol. Het zijn krachtige, medicinale ingrediënten die zijn gekoppeld aan een grote verscheidenheid aan gezondheidsvoordelen.

Draag zorg voor jezelf

Gedurende deze tijd is het belangrijker dan ooit om zo gezond mogelijk te blijven in ons lichaam en onze geest, zodat we aan de ene kant kunnen voorkomen dat we ziek worden en aan de andere kant veel sneller kunnen herstellen. Door voor jezelf te zorgen en jezelf niet kwetsbaar te maken door jezelf uit te putten, kunnen we deze lockdown gemakkelijker maken voor onze spijsvertering, slaap en mentale gezondheid.

Specerijen zijn een geweldig hulpmiddel om elke dag je immuunsysteem te ondersteunen, dus heb ik voor jullie een aantal immuniteitsversterkers voor deze virale tijden:

Kurkuma

De moderne wetenschap heeft bewezen wat Ayurveda al 5000 jaar weet: kurkuma is een van de meest veelzijdige geneeskrachtige kruiden die er zijn. Dit geweldige gele poeder helpt niet alleen je immuunsysteem te versterken, maar is ook ontstekingsremmend, antioxidant en geweldig voor de spijsvertering. Probeer het in poedervorm in thee of gebruik het om bepaalde rijstgerechten op smaak te brengen

immuunsysteem

Gember

Gember tilt elk gerecht op tot een heerlijke, geurige traktatie, heeft ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen en helpt bij de spijsvertering, misselijkheid en congestie. Je kunt het zowel vers als gedroogd in poedervorm innemen.
Ik drink graag verse gemberthee voor de maaltijd. Elke dag een glas gemberwater drinken kan je spijsvertering helpen versterken en een verstoring in dit lichaamsdeel voorkomen.

Het is heel eenvoudig: snijd wat verse gember in plakjes en voeg toe aan een kopje kokend water. Voeg wat honing toe als de thee op drinktemperatuur is. Geniet ervan!

immuunsysteem

Je kunt de producten van Gabriela Esteruelas Berlinguer terugvinden op de website van PureNatural.eu maar ook op hun Facebook pagina en Instagram-account.

Lees ook deze artikelen met tips uit de Ayurveda:

Verzorg je handen op deze manier uit de Ayurveda

Geniet van deze zelfmassage uit de Ayurveda

3 tips uit de Ayurveda om jezelf te beschermen tegen het coronavirus



WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.



 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF