fbpx

Zuiver je longen en neus met deze tips uit de Ayurveda

We kunnen deze tijd thuis gebruiken om tot onszelf te komen. Gabriela Esteruelas Berlinguer van PureNatural.eu geeft tips uit de Ayurveda om je longen en neus te zuiveren in deze periode. 

Houd je longen sterk

In het voorjaar begint de sneeuw in de bergen te smelten en is ons lichaam klaar om de extra vloeistoffen en gifstoffen die we in de winter hebben verzameld te laten ‘smelten’.

Puur etherische olie van de eucalyptus  is een geweldig reinigend, zuiverend en natuurlijk middel dat helpt om de extra vloeistoffen die jij in je ademhalingssysteem vasthoudt te verwijderen.

Eucalyptus etherische olie wordt al vele jaren gebruikt om hoest- en ademhalingsproblemen te verlichten. Verder helpt de olie ook om slijm te verwijderen.

Op mentaal niveau verdrijft de houtachtige en zoete geur verdriet, doet het de geest herleven en bevordert het een gevoel van positiviteit. In deze onzekere tijden is een positieve houding de ideale en meest natuurlijke helper van ons immuunsysteem. Angst kan ons immuunsysteem namelijk verzwakken.

Giet 5 of 6 druppels etherische olie van de eucalyptus in een oliebrander (gemengd met water) en inhaleer. Geniet van de frisheid!

Voor extra voordeel: als de oliebrander eenmaal aan is, zet jezelf neer in de kindhouding, een pose uit de yoga,  met de armen gestrekt voor het hoofd en adem de eucalyptus diep in met de achterkant van jouw longen.

longen

Houd je neus schoon

21 dagen is lang genoeg om jezelf een gewoonte aan te leren. Eentje die je gemakkelijk thuis kunt doen is de oude ayurvedische techniek van Jal Neti. Door dit één of twee keer per dag toe te passen, reinig je de neusgang. Het verwijdert  verstoppingen van zowel de neus als andere luchtwegen. Jal Neti helpt om ziektes te voorkomen en vergemakkelijkt de ademhaling. Het helpt ook om hoofdpijn te verlichten.

De beste tijd om deze gewoonte uit te voeren, is ‘s morgens of’ ‘s avonds. Giet lauw water in een koperen vat met een tuit en voeg voldoende zout toe. Kantel je hoofd zodat je oor evenwijdig met de grond loopt. Giet vervolgens het water in één neusgat. Adem door de mond, blijf kalm en zie het water uit je ander neusgat druppelen. Na dit proces snuit je je neus. En…gewoon ademen… Veel plezier met deze oefenen en blijf vooral gezond.

longen

Je kunt de producten van Gabriela Esteruelas Berlinguer terugvinden op de website van PureNatural.eu maar ook op hun Facebook pagina en Instagram-account.

Lees ook:

Twee kruiden die je immuunsysteem een boost geven

Verzorg je handen op deze manier uit de Ayurveda

Geniet van deze zelfmassage uit de AyurvedaWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF