fbpx

Geniet van deze zelfmassage uit de Ayurveda

We kunnen deze tijd thuis gebruiken om tot onszelf te komen. Gabriela Esteruelas Berlinguer van Pure Natural geeft inspiratie voor het geven van een ayurvedische massage aan jezelf.  

In deze tijden van verandering kunnen we de principes van de Indiase gebruiken om de nodige ontspanning te vinden. Een ander een massage geven is op dit moment niet mogelijk. Daarom delen we een zelfmassage. Een dagelijkse zelfmassage met warme olie kan ons helpen om gefocust te blijven in deze onzekere dagen en creëert een gevoel van stabiliteit, warmte en comfort.

Vorm je eigen me-time ritueel

Maak van een eenvoudige zelfmassage een dagelijkse routine, 10-15 minuten is genoeg. Neem je tijd hiervoor, creëer je eigen spa in je badkamer en steek een heerlijke geurkaars aan. Zet verder wat ontspannende muziek op en vorm op deze manier je eigen me-time ritueel. Naast de massage, is het ook aan te raden dat je elke dag hetzelfde tijdstip kiest voor je zelfmassage.

Koop een goede Ayurvedische kruidenolie voor een verzorgende lichaamsbehandeling. Zorg ervoor dat de badkamer warm is en verwarm de fles olie in warm water. Kleed je uit en ga comfortabel op je handdoek zitten. Masseer zachtjes alle delen van je lichaam met de warme olie en maak cirkelvormige bewegingen over je gewrichten, borst en buik. Masseer elke centimeter van je huid. Masseer ook de zolen van je voeten. Masseer met zachte cirkelvormige bewegingen je wangen en voorhoofd, verplaats dan je handen naar je oren en maak strelende bewegingen rond de ogen en lippen… geniet!

Zodra je klaar bent met de massage, neem je één minuut de tijd om je lichaam één te laten voelen met je geest. Je doet dit het beste met gesloten ogen. Dit is een goed moment om je concentratie te verbeteren en een bevestiging van de dag te herhalen, bijvoorbeeld: ‘Ik ben kalm’ of ‘Ik ben gezond’. Om je ritueel dan af te sluiten neem je nog een zalige douche.

olie Geniet van deze zelfmassage uit de Ayurveda

De voordelen van een Ayurveda massage:

  1. Produceert zachtheid, kracht en kleur in het lichaam

  2. Vermindert de effecten van veroudering en verlengt de levensduur

  3. Verbetert je slaappatroon

  4. Verzorgt je huid

  5. Verbetert je zicht

  6. Voedt het lichaam

  7. Versterkt de tolerantie van het lichaam

  8. Verleent stevigheid aan de ledematen en kracht aan de weefsels

  9. Stimuleert de inwendige organen van het lichaam, inclusief de bloedsomloop

  10. Kalmeert en voedt het zenuwstelsel

download 81 Geniet van deze zelfmassage uit de Ayurveda

Je kunt de producten van Gabriela Esteruelas Berlinguer terugvinden op de website van PureNatural, maar ook op hun Facebook pagina en Instagram-account.

Lees ook:

3 tips uit de Ayurveda om jezelf te beschermen tegen het coronavirus

Maak je eigen natuurlijke slaapdrankjeWENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF