fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ooit at ik wekenlang drie chocoladerepen per dag…’

Hannelore wil zonder moeite van de melkchocolade af kunnen blijven, want dat is haar zwakke plek… In haar blog legt ze uit hoe het zit en in haar vlog zie je hoe tijdens de hypnose-sessie een chocoladereep veranderde in een komkommer én wat er de rest van de week allemaal gebeurde op sportief gebied.

Chocoladereep = komkommer

Romige melkchocolade, die bijna smelt op je tong. Heerlijk zoet en zacht… Zeg daar maar eens nee tegen! Nou, dat doe ik dus voortaan. Af en toe een stukje pure chocolade is prima (daar heb ik al eerder over geschreven), dat kan ik goed doseren. Het gaat bij mij echter mis bij zo’n heerlijke reep melkchocolade, want daar kan ik van blíjven eten.

Een jaar of twee geleden at ik wekenlang drie chocoladerepen per dag. Wow! Mijn radiocollega’s hadden mij namelijk een auto vol met chocola cadeau gedaan voor mijn verjaardag, omdat ze wisten dat ik zo gek ben op chocola. Heel erg lief en attent natuurlijk, maar eigenlijk een beetje een rotstreek, omdat ik toen al verwoede pogingen deed om minder te gaan snoepen. Destijds was ik al afgekickt van de suikers en ik had geen emo-eetbuien meer, dankzij hypnose-sessies door een kennis, maar die melkchocoladerepen bleken mijn zwakke plek. Ik heb veel repen weggegeven hoor, maar dan nog hield ik heel veel over en eigenlijk wilde ik alles gewoon zelf naar binnen proppen. En dat deed ik dus ook.

Het probleem van melkchocola is dat ik er heel veel van op kan. Een normaal mens denkt na een reep: poeh hee, dat was heerlijk, maar ik heb nu genoeg gehad. Ik denk dat dus niet. Ik kan er daarna nóg eentje nemen. Dan weer wat hartigs en later op de dag kan ik zó nog een reep verorberen, want ik kan snoepen zonder misselijk te worden. Een zegen en een vloek.

Gelukkig hebben we vrijwel nooit meer melkchocoladerepen in huis, want wat je niet in huis hebt kun je ook niet eten. Maar wel… chocoladepasta, vlokken en hagelslag! Dus dat at ik elke dag, op mijn rijswafels. Hoe gezond ik ook wilde eten, daar kon ik niet mee stoppen. Ik at het als ontbijt en bij de lunch, heerlijk! En alle feestdagen vol melkchocolade waren zwaar voor mij, want die paaseitjes, chocolade-eitjes en kerstkransjes maakten me doodongelukkig. Natuurlijk kun je een paar eitjes en kransjes of een stukje van de letter nemen, dat lukte mij ook negen van de tien keer. Puur op wilskracht, maar dan baalde ik wel enorm, want ik wilde meer! En de tiende keer ging het dan alsnog mis…

Dat is vanaf nu verleden tijd. Inmiddels kan ik trots melden dat ik al een week geen zoet beleg meer op mijn rijstwafels heb gedaan. En dat kostte niet eens veel moeite, bizar hè? Dankzij een nieuwe hypnose-sessie, waarin mijn liefde voor melkchocolade is vervangen door mijn walging voor komkommer. Blegh, die dingen vind ik dus héél vies, en dat gevoel krijg ik nu ook als ik denk aan melkchocola. En dat is niet het enige dat de hypnotherapeut heeft aangepakt, dat hoor je binnenkort ook nog uitgebreid in een podcast hierover. En maak je geen zorgen hoor, want ik ben nog steeds dol op eten én op chocola, maar ik kan het nu veel makkelijker bij een stukje hele pure chocola houden, in plaats van elke dag ál die chocoladepasta naar binnen te werken. Wat een opluchting. Kom maar op met die feestdagen!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF