fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Deze vlog is een soort persoonlijke evaluatie’

Bont en blauw was Hannelore na haar deelname aan het tv-programma Special Forces VIPS. In haar blog schrijft ze waarom ze deze vlog durft te laten zien. Want ze wilde haar blauwe plekken eigenlijk voor zichzelf houden…

Bont en blauw

Wat een heftig programma hè? Dat Special Forces VIPS. Vorige week schreef ik al dat er in iedere tegenvaller een mooie les verborgen kan zitten, want dat kan ik inmiddels beamen. En dat blijkt ook wel als je mijn vlog van deze week ziet. Dit filmpje heb ik opgenomen, toen ik net een paar dagen thuis was en inmiddels weer een beetje kon lopen. Ik wilde voor mezelf vastleggen wat er op dat moment door me heen ging (pijn vergeet je immers vaak), waarom ik ook alweer had meegedaan (mocht ik me dat maanden later totaal niet meer kunnen voorstellen, haha) en wat ik op dat moment ervan had geleerd. Een soort dagboek met beelden, alleen voor de privé-collectie.

Eén van mijn dochters zei na mijn thuiskomst meteen dat ik niks hoef te bewijzen, omdat ze al trots op me is en ik al de beste en liefste moeder ben. Mocht je ook moeder zijn, wéét dan dat jouw kinderen dat ook van jou vinden. Als moeder (of vader) ben je sowieso hun held en je kunt je kinderen leren dat echte liefde onvoorwaardelijk is. Daar ben ik mij inmiddels nog meer van doordrongen.

Ik wilde niet alleen aan mijn dochters bewijzen hoe sterk vrouwen kunnen zijn en laten zien wat doorzettingsvermogen is. En dat wilde ik ook aan andere mensen laten zien! Mensen die mij vroeger klein hielden, kleineerden en uitscholden, waardoor ik het gevoel kreeg niet goed genoeg te zijn. Mijn deelname aan het tv-programma heeft mij vooral geleerd dat ik niks te bewijzen heb aan de buitenwereld. Ik mag trots zijn op mezelf, op alles wat heb bereikt en vooral op mijn geweldige gezin.

Maar er bleef iets knagen. Een laatste stukje ego, schaamte en onmacht. Ego en schaamte, omdat ik nog steeds baalde van mijn ‘valse start’ en onmacht over wat mensen nu van mij denken. Want zouden er kijkers zijn die denken dat ik opgaf vanwege een simpele blauwe plek? Gaan mensen denken dat ik opgaf, omdat ik te dik en te oud ben of niet fit genoeg? Ja, tuurlijk denken mensen dat. Want mensen gaan uit van hun eigen referentiekader (hun eigen lijf, onvermogen, angsten) en mensen zullen altijd oordelen, ook al kennen ze jou helemaal niet. Moet ik daar wat mee? Nee, ik moet niks.

Toch heb ik besloten om het filmpje te plaatsen op instagram en hier op Wendyonline, om mijn verhaal compleet te maken. Een soort ‘persoonlijke evaluatie’, waaruit jij als kijker misschien ook kracht put. Kracht om voor jezelf op te komen, om te geloven in je eigen kunnen en om te geloven in de onvoorwaardelijke liefde van de mensen die het dichtst bij te staan. Ik laat zelfs mijn bont en blauwe blubberbenen zien. Dat had ik een jaar geleden nooit gedacht te durven doen, maar ik voel me sterker en zelfverzekerder door wat ik heb geleerd door mijn deelname. En door de reactie van mijn gezin én door de duizenden lieve reacties die ik heb gekregen van mensen die ik niet eens ken. Die schrijven dat ze mijn strijd zo herkennen en zelf ook aan de slag gaan met deze les. Zonder daarvoor uit een helikopter te hoeven springen, haha!

Dat is toch prachtig?

Bij deze: iedereen ontzettend bedankt voor alle lieve reacties. Laten we van 2022 een jaar maken, waarin we teleurstelling massaal ombuigen naar iets moois en krachtigs!

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF