fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik voel me oud…’

Pijnlijke toestanden in bed, door een combinatie van pittige spierpijn en verschillende knieblessures… Gelukkig kan Hannelore er zelf ook om lachen, zo lees je in haar blog. En in haar vlog zie je wat er nog meer mis ging afgelopen week…

Krakende karren

De ene pijn is de andere pijn niet, maar de combinatie kan soms vreemd uitpakken…

Neem nou spierpijn. Dat geeft je het gevoel dat je iets heel erg goed hebt gedaan. Dat je je lekker hebt uitgesloofd tijdens het sporten en dat je lichaam op weg is om weer iets sterker te worden. Goede pijn dus! Het kan natuurlijk best vervelend zijn, daar weet ik ook alles van. Magnesiumpillen schijnen te helpen en soms heb je een paracetamolletje nodig, no big deal. Maar als je klaagt dat je zo’n spierpijn hebt, dan lijkt het alsof je wil opscheppen dat je zo hard hebt gesport.

Gewrichtspijn is óók iets waar je niet graag over praat, want dan ben je ineens oud. En dan lijkt het alsof je vist naar complimentjes dat je er nog helemaal niet zo oud uit ziet. Maar verder is gewrichtspijn van een heel andere orde, want het gaat meestal niet over, of in ieder geval minder snel. Sinds een jaar heb ik last van pijn in mijn knieën; verminderd kraakbeen en aan één kant een gescheurde meniscus. En deze combinatie zorgt ervoor dat er helaas weinig aan te doen is. Tel daar bij op dat ik in mijn andere knie sinds kort last heb van een uitgerekte knieband… Bovendien kan ik daar ook niet over klagen, haha! Want dit heb ik overgehouden aan mijn deelname aan een tv-programma, waar ik nog steeds niks over mag zeggen.

Ik voel me oud. Heel oud. Als ik heb gezeten, kraakt mijn linkerknie en mijn rechterknie zorgt voor een voortdurend zeurende pijn. Rustig aan dus, maar dat doe ik nu al twee maanden. Die hielspoor helpt ook niet mee natuurlijk, want die begint nu ook weer op te spelen. Pijntje hier, pijntje daar. Gekmakend!

Toch zijn al die pijntjes soms ook erg lachwekkend, zoals deze week. Sinds kort word ik soms ‘s nachts wakker met een stekende pijn in mijn rechterknie. Mijn been en mijn knie kan ik dan niet meer bewegen, dus dan moet ik met mijn handen de boel optillen. Au! Maar in combinatie met pittige spierpijn in mijn buik (na mijn eerste training met Mike), werd het plotseling een soort slapstick! Midden in de nacht lag ik slaapdronken te spartelen, want ik kon door de spierpijn niet rechtop gaan zitten, maar bij been buigen ging ook niet. Uiteindelijk heb ik het toch gered en kon ik weer verder slapen. De volgende ochtend kon mijn man er ook smakelijk om lachen, waarna hij zei: ‘Tjsa, jij wilde sporten…’

En die woorden deden pijn. Want ja, ik wil sporten, maar het wordt me wel moeilijk gemaakt op deze manier. Natuurlijk is het beter om regelmatig aan lichte lichaamsbeweging te doen in plaats van een paar keer per week keihard gaan, maar dat werkt voor mij niet. Ik wil fitter en sterker worden en ja, gezond oud worden. Dus ik moet bewuster gaan bewegen, gerichter trainen en luisteren naar mijn hielspoor als ik weer teveel heb gewandeld. En ik moet mij verzoenen met mijn krakende knieën, want dat hoort nu blijkbaar bij me. En ach, ze zeggen niet voor niks dat krakende karren het verst rijden.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF