fbpx

Doe mee met Hannelore: ‘Ik ga mijn meiden laten zien dat je sterker bent dan je zelf denkt!’

Hannelore doet mee aan een stoer en heftig tv-programma, want ze was wel toe aan een nieuwe uitdaging! In haar blog lees je hoe de voorbereidingen eruit zagen en in haar vlog zie je wat ze er al verder over mag zeggen. 

Mooie les

Eindelijk mag ik roepen waar ik de afgelopen maanden zo hard voor heb getraind: het tv-programma Special Forces VIPS! Dat wordt komende zondagavond uitgezonden, dus ik kan nog niet verklappen hoe het ging, maar ik kan wel het een en ander vertellen over het voortraject…

Een tv-programma met fysieke en mentale uitdagingen, waarin je je grenzen gaat verleggen. Dat was zo’n beetje de eerste omschrijving van het nieuwe programma, waar in de lente van dit jaar voor werd gevraagd. En ik zei meteen: “Dat klinkt verschrikkelijk en het past totaal niet bij mij, maar… ik ga ervoor!” Je kent me inmiddels een beetje een beetje van mijn vlogs en blogs, dus het zal je niet verrassen dat ik deze kans met beide handen aangreep. Vanwege een gescheurde meniscus, gesloten zwembaden en afgelaste wedstrijden zat een kwart triatlon er niet in, dus ik was op zoek naar een andere uitdaging. Het verleggen van mijn sportieve grenzen was tot nu toe goed bevallen, dus waarom zou ik niet meteen ‘next level’ gaan?

Vanaf dat moment ben ik mijn knieën extra gaan trainen, zodat die sterk genoeg werden om alles weer aan te kunnen. Ik ben gaan squatten, heb mijn buikspieren extra getraind, heb gelopen met bepakking en begon zelfs fanatiek aan…. push-ups! Die heb ik nooit gekund, maar ze stonden op het lijstje dat ik had gekregen van fysieke dingen die ik moest beheersen. Dus daar ging ik. Eerst staand tegen het aanrecht, daarna een paar keer op mijn knieën, toen dertig keer op mijn knieën, voorzichtig een paar keer ‘echt’ en vervolgens lukt het! Wow! Alleen de pull-ups die op het lijstje stonden zijn nooit gelukt, maar dat is volgens mij sowieso niet mogelijk met mijn bouw. Want twintig kilo afvallen, dat ging ‘m niet worden in die paar maanden. Maar hé, ik kwam écht een heel eind!

Ook de inspanningstest en mentale test doorstond ik met glans, dus… ik ging ervoor! Ik wist van tevoren nog niet wie er meededen, dat zagen we allemaal pas op Schiphol op de ochtend van vertrek. Het bleek een enorm leuke groep te zijn en het voelde meteen goed. Humor, groepsgevoel, alles!

We hebben gisteren de eerste aflevering al gezien en ik kan je vertellen dat het allemaal prachtig in beeld is gebracht en dat het een realistisch beeld geeft van wat we allemaal voor onze kiezen kregen. Nee, ik ga dus nog niks verklappen, maar ik kan je dus wel zeggen dat het tegenviel toen ik eraan begon, maar toen ik eenmaal bezig was ben ik verder gekomen dan dat ik dacht toen ik er aan begon.

En nu? Ik ga zelf uiteraard ook kijken, met mijn gezin. Om te laten zien welke stoere uitdaging mama is aan gegaan. Ik ga mijn meiden laten zien dat je sterker bent dan je zelf denkt en dat er ook in teleurstelling een mooie les verborgen kan zitten.

Doe mee met Hannelore!

Zou jij net zoals Hannelore ook wel fitter en slanker willen worden? Je kunt meedoen met Hannelore via het leefstijlprogramma Fit in je lijf! Bij dit programma word je online begeleid door onze personal trainer Kelby Jongen. Check de info op onze site

Bekijk hier meer vlogs van Hannelore!

Lees ook: Hannelore start met eigen podcast: ‘Hannelore in je oren’WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF