fbpx

10 tips om een herfstdip te voorkomen

Zie je op tegen de druilerige, koude herfstperiode? Dan ligt een herfstdip al snel op de loer, maar je bent niet de enige waarbij dit overkomt. Met een paar simpele tips kunnen we die herfstdip tegen gaan. Kom onder die warme dekens vandaan en ga aan de slag! Het is belangrijk om deze periode wat extra op jezelf te letten. 

1. Start de dag met een warm ontbijt

Wist je dat een warm ontbijt meer energie geeft? Probeer dan eens dit heerlijke recept: havermout pannenkoekjes met blauwe bessen en frambozen.

2. Drink genoeg water

Drink jij dagelijks wel genoeg water? Bij slechts twee procent te weinig vocht in je lichaam, daalt je energieniveau al aanzienlijk. Drink twee liter water per dag en er is niets aan ’t handje. In de herfst wordt de huid snel droog en ook je lippen zijn snel schraal. Dus vergeet niet genoeg te drinken!

Wist je dat wanneer je edelstenen in je water doet je meer energie krijgt? Lees hier hoe dat kan!

3. Blijf in beweging

In de herfst zitten we meer stil, waardoor afvalstoffen zich ophopen en dat zorgt ervoor dat je moe wordt. Maak dan ook vaker een wandeling in de natuur of zoek een leuke fiets route in de buurt. We vergeten vaak hoe mooi het is buiten in de herfst.

Heb je nou geen zin om naar buiten te gaan? Blijf dan niet stil zitten! Wij hebben genoeg korte wrok-outs die gemakkelijk thuis kunt uitvoeren. Doe wat yoga oefeningen mee met Wendy!

4. Accepteer je immuunsysteem

Herfstkwaaltjes horen bij de herfst. Onthoud wel: ook het voorjaar is niet altijd goed voor je gezondheid. Verkouden, griep en koorts horen nou eenmaal bij de veranderende temperaturen. Hierdoor heb je een slechter immuunsysteem. Zie de herfst dus niet als de enige boosdoener.

Huisarts Hilde Smet gaf ons wat tips hoe je gemakkelijk je immuunsysteem kunt versterken!

5. Probeer iets nieuws

Terugvallen in vertrouwde gewoontes is nu eenmaal makkelijk. Om je uit de dagelijkse sleur te halen, zul je even wat meer pit moeten tonen. Probeer iets te doen wat je nog niet eerder hebt gedaan. Ga een pompoensoep maken of lekker het bos in en dennenappels zoeken waarmee je je interieur kan pimpen. Maak iets van je dag.

6. Haal rustig adem

Onze ademhaling zorgt voor de zuurstofvoorziening van het hele lichaam. Het probleem is dat we vaak te oppervlakkig en onrustig ademhalen. Elke dag vijf minuten even bewust ademen kan veel energie opleveren.

Dat leerde Giel Beelen ook! Hij kwam er zelfs achter dat juiste manier van ademhalen hem zoveel kracht en helderheid gaf dat het voor hem het startpunt was om de wereld van zelfontwikkeling en spiritualiteit in te duiken. Lees zijn verhaal.

7. Zorg voor voldoende vitamine D

Ga wat meer naar buiten wanneer de zon even schijnt. Zo zorg je namelijk dat je vitamine D binnenkrijgt en dit is goed voor je weerstand. Natuurlijk hoef je niet te wachten tot de zon gaat schijnen, je kunt ook zelf de zon opzoeken. Op deze manier doorbreek je gelijk de dagelijkse sleur. Vitamine D zit overigens ook in veel vissoorten en je kunt altijd extra vitaminepilletjes slikken in de regenmaanden.

Wist je dat licht een positief effect heeft op onze stemming? Lees hier hoe dat kan!

8. Kom tot rust

Het is ook goed om de tijd te nemen om even te ontspannen. Adem diep in en uit. Doe wat yoga-oefeningen en relax. Je zult je een stuk fitter voelen. Een pauzemomentje zorgt namelijk voor rust in je lijf en in je hoofd. Mindfulness expert Maryvonne Verkerke deelt graag haar tips.

9. Vertrouw op jezelf

Juist met het herfstweer is het belangrijk om voor jezelf te kiezen. Heb je een afspraak op de planning staan waar je erg tegenop ziet? Schrap deze dan en laat zoveel mogelijk stressfactoren weg. Voel je hier niet vervelend over, luister goed naar je eigen gevoel.

10. Kruip lekker vroeg je bed in

Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je energieker en alerter voelt. Je hebt dus een goed excuus om lekker wat langer in je bed te blijven liggen. Zie je, de herfst kan best fijn zijn!

Wist je dat edelstenen je slaap kunnen verbeteren? Lees hier hoe dat kan!WENDY Zomer special

Zomer op een eiland!


Een special vol eilandliefde en eilandinspiratie.


 

LAAT JE INSPIREREN DOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF